IOS 16 značajno unapređuje iMessages

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 78 pregleda
2 min. čitanja

iOS 16 dodaje dugo očekivani skup funkcija koji vam omogućava da izmenite i poništite slanje iMessages poruka koje ste nekome slučajno poslali, ili ukoliko pak poželite da zakažete slanje poruke u tačno određeno vreme.

- Humanitarna inicijativa -

Nakon što najnovija verzija iOS operativnog sistema bude dostupna javno za preuzimanje, Bićete u mogucnosti da izmenite ili poništite slanje iMessage u roku od 15 minuta nakon što je poslata, ali nakon tog perioda, poruka se ne može menjati i više se ne može opozvati.

- Marketing -

Poništavanje slanja iMessage-a ili uređivanje iMessage-a zahteva da oba korisnika Messages-a koriste ‌iOS 16 verziju sistema‌. Ako pokušate da opozovete slanje iMessage nekome ko koristi iOS 15 ili stariju verziju, to neće raditi, kao ni funkcija za uređivanje. Postoji verovatnoća da će se ova funkcija vremenom “spustiti” i na iOS 15.

- Marketing -

Apple upozorava da ljudi koji koriste starije verzije iOS-a mogu da vide poruke čije ste slanje otkazali u roku od 15 minuta, ili ih uredili. Ovo proizilazi iz toga da funkcija ponistavanja slanja i uređivanje u ovom vremenskom periodu nije kompatibilna sa starijim verzijama iOS operativnog sistema.

Možete da izmenite ili poništite iMessage tako što ćete ga dugo pritisnuti u iMessage razgovoru i dodirnuti ili „Uredi“ ili „Opozovi slanje“. Imajte na umu da su ove funkcije ograničene na iMessages plave mehuriće i da ne rade sa SMS porukama koje su zeleno prikazane u samoj konverzaciji.

Tu je i nova opcija za oporavak nedavno izbrisanih poruka, a izbrisane poruke se mogu oporaviti do 30 dana nakon brisanja. Izbrisane poruke se nalaze u odeljku Nedavno izbrisano ispod liste Filteri. Nedavno izbrisano radi i za iMessage i za SMS poruke.

Pored ove dve funkcije, postoji opcija „Označi kao nepročitano“ kada želite da odgovorite na poruku kasnije, ali ne želite da zaboravite.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.