iCloud lozinke za Windows dobijaju 2FA generator kodova

Marko
Marko - Urednik 93 pregleda
2 min. čitanja

Menadžer lozinki iCloud Keychain u Appleovoj aplikaciji ‌iCloud‌ za Windows sada podržava 2F kodove za autentifikaciju, a prema korisničkim izveštajima objavljenim na Redditu.

- Humanitarna inicijativa -

Dvofaktorska autentifikacija, ili 2FA, deluje kao dodatni nivo bezbednosti za onlajn naloge, tako što zahteva kod koji generiše menadžer lozinki kada se vlasnik naloga prijavi. Apple uključuje podršku za generisanje 2FA kodova u ‌iCloud‌ Keychain-u u iOS 15 i macOS Monterey čime se izbegava potreba za aplikacijom za dvofaktornu autentifikaciju treće strane. Sada se čini da je Apple doneo paritet menadžeru lozinki koji je uključen u njegov uslužni program ‌iCloud‌ za Windows tako što je uključio 2FA generator, bar sudeći prema korisnicima Reddit-a.

- Marketing -

Apple je prošlog avgusta predstavio aplikaciju za upravljanje lozinkom ‌iCloud‌ Keychain, omogućavajući korisnicima Windows-a da pristupe svojim ‌iCloud‌ Keychain lozinkama za funkcionalnost među uređajima. Apple je u novembru takođe dodao opciju da dozvoli korisnicima da generišu jake lozinke u ‌iCloud‌ za windows. Sa opcijom upravljanja lozinkama, oni koji koriste Windows mogu da pristupe svojim ‌‌iCloud‌‌ lozinkama i mogu da dodaju, uređuju, kopiraju, lepe, brišu i traže korisnička imena ili lozinke. ‌‌

- Marketing -

iCloud‌‌ proširenja lozinki za Microsoft Edge i Windows Chrome funkcionišu u tandemu sa funkcijom lozinke, omogućavajući ‌‌iCloud‌‌ lozinkama da se automatski popunjavaju na Windows mašini baš kao u Safariju. ‌‌iCloud‌‌‌ za Windows lozinke je deo ‌‌iCloud‌‌‌ za Windows, a korisnici Windows-a mogu da ga preuzmu iz Microsoft prodavnice.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Marko
Autor: Marko Urednik
Prati:
Malo je reći veliki zaljubljenik u tehnologiju. Apple je njegov stil. Autor i voditelj emisije "Monitoring" na Apple Srbija Podcast-u.