Apple one

iCloud izdanje za pretplatnike Apple One sa dva Apple ID-a

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 59 pregleda
3 min. čitanja
Foto: OWC

Korisnici sa jednim Apple ID-om nisu imali nejasnoća prilikom prelaska na Apple One bundle pretplatu. Međutim, korisnici koji imaju dva Apple ID-a, sada imaju više informacija o iCloud skladištu.

- Humanitarna inicijativa -

Jedna od prednosti apple One paketa pretplate je što uključuje dodatni iCloud skladišni prostor iznad besplatnih 5GB koje svaki korisnik dobija. Bilo da ste izabrali taj paket sa osnovnim svežajem, ili ste otišli na 2TB opciju Apple One Premier, prostor za skladištenje se dodaje u iCloud za Vaš Apple ID.

- Marketing -

Za većinu korisnika nije bilo problema u vezi sa ovim jer je njihovo iCloud skladište ostalo tamo gde je bilo, samo se povećalo. Međutim, dugogodišnji korisnici Apple-a, koji su vremenom generisali više od jednog Apple ID-a, imali su određenih nejasnoća vezanim za ovo pitanje.

- Marketing -

Jasno je da ako se prijavite za Apple One sa određenim Apple ID-om, onda je to Apple ID kome će biti dodeljen i iCloud memorijski prostor. Međutim, postoji ne mali broj korisnika koji imaju više od jednog ID-a, koji koriste za skladištenje materijala sa svojih uređaja, pa im je Apple u ovom slučaju, ostavio mogućnost izbora koji od Apple ID-eva žele da povežu u Apple One paket.

„Ako koristite različite Apple ID-ove za iCloud i pretplate na neke od Apple servisa, Vaša Apple One pretplata se primenjuje na Apple ID koji koristite za pretplate na Apple servise, kao što su recimo Apple music…“, navodi se u Apple-ovom dokumentu korisničke podrške. Međutim, iCloud skladište uključeno u Apple One možete povezati na Apple ID koji koristite za iCloud.“

Apple je verovatno imao mnogo pitanja u vezi sa ovim, pa je ažurirao dokument podrške kako bi razjasnio ključno pitanje, gde navode da bez obzira koji Apple ID ste izabrali za Apple One i iCloud skladište, to neće uticati na vaše postojeće podatke.

„Primena paketa za skladištenje Apple One na Apple ID koji koristite za iCloud – ne utiče na podatke koje već čuvate u iCloud-u“, dodaje se u odgovoru. Apple One pojednostavljuje plaćanje Apple usluga u jednu mesečnu ratu odnosno jedno mesečno plaćanje, ali prelazak na paket je složeniji. Pored problema sa potencijalnim postojanjem više od Apple ID-a, postoji i više faktora vezanih za ono što korisnici iCloud skladišta već plaćaju.

- Marketing -

Novo pojašnjenje u vezi sa iCloud skladištem dolazi u vreme kada je Apple takođe najavio predstojeću promenu koja se očekuje u maju 2022.godine, kada će prestati sa funkcionisanjem dosadašnji iCloud sistem za sinhronizaciju dokumenata i podataka, a svi podaci će umesto toga biti vidljivi na iCloud Drive-u preko aplikacije Datoteke.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.