Google One VPN je sada kompatibilan sa iPhone i iPad uređajima

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 77 pregleda
2 min. čitanja

Usluga Google One VPN dostupna je od sada i korisnicima iPhone-a, više od godinu dana nakon objavljivanja za Android.

- Humanitarna inicijativa -

Google One je pretplatnička usluga slična iCloud-u koja korisnicima uglavnom daje veći prostor za skladištenje na mreži. Sada kompanija kaže da donosi i VPN korisnicima koji su pretplaćeni na njegov najviši ili premium nivo.

- Marketing -

„Danas počinjemo da uvodimo VPN na iOS uređaje“, saopštila je kompanija u postu na svom blogu. „Slično Androidu, VPN će biti dostupan Google One članovima na Premium planovima (2 TB i više) preko aplikacije Google One na iOS-u.“

- Marketing -

„Pored toga, članovi mogu da dele svoj data plan i VPN sa do pet članova porodice bez dodatnih troškova“, nastavio je Google, „tako da svi mogu da koriste VPN, bez obzira da li koriste Android ili iOS telefon.“

Premijum Google One plan je neophodan za VPN na iOS-u ili iPadOS-u. Košta 9,99 dolara mesečno, ili 99,99 dolara godišnje ako se plaća godišnje. Kao i VPN, premium nivo nudi „Pro Sessions“ za podršku i obuku. Takođe obezbeđuje 2TB onlajn skladišta.

U tom smislu, po nameri je sličan Apple-ovom iCloud Private Relay-u. Iako drugačiji sistem, i on ima za cilj da zaštiti korisnike, ali ne sakriva široku lokaciju ili zemlju u kojoj se nalaze.

Google nije rekao kada očekuje da će VPN od Google One biti dostupan svim korisnicima na premium pretplati.

- Marketing -

VPN iz Google One servisa, međutim, nije isti kao tipični VPN trećih strana. Iako obezbeđuje privatnost za korisnike, ne dozvoljava korisnicima da zaobiđu geografska ograničenja, kao što je gledanje Netflix-a iz druge zemlje.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.