Google Messages beta konačno prikazuje iMessage emodžije

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 62 pregleda
2 min. čitanja

Google počinje da omogućava funkciju prikazivanja emodzija u Google Messages-u, a korisnici Android-a počinju da vide ikone emodžija pored poruka na koje su reagovali.

- Humanitarna inicijativa -

U novembru je otkriveno da Google radi na funkciji za dodavanje reakcija u aplikaciji Google poruke, posebno omogućavajući da se iMessage reakcije pojavljuju kao ikona u razgovoru. Početkom februara, čini se da će ga Google konačno predstaviti svojim beta korisnicima.

- Marketing -

Ranije, Google Messages je saopstio korisnicima Android-a ako neko ko koristi iPhone reaguje na poruku, to će biti prikazano kao tekst sa reakcijom, a ne grafički element. Krajem 2021. pronađen je kod koji pokazuje da je Google Messages u procesu izmena ove funkcije, kako bi se više uskladio sa servisom iMessages-a.

- Marketing -

Beta za Google Messages je dodala funkciju, omogućavajući testerima da vide novu ikonografiju, prenosi Droid-Life. Umesto teksta, pored poruke na koju ste odgovorili pojavljuje se emodži, pri čemu su ikone donekle slične u odnosu na Apple-ovu verziju.

Na primer, reakcija srca na iPhone-u se pojavljuje kao emodži srca-oči u Google porukama. Reakcija „Ha Ha“ prikazuje emodži za osobu koja plače od smeha, dok reakcija sa znakom pitanja prikazuje emodži koji razmišlja.

Za sada se čini da se ova funkcija pojavljuje samo u beta verziji Google poruka i da se polako pokreće svim testerima. Nejasno je kada će zvanično biti dostupna svim korisnicima na Android platformi.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.