Google Messages-a uskoro će prikazivati Emoji sa iPhone-a

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 45 pregleda
2 min. čitanja

Nakon nekoliko meseci testiranja, korisnici Google Messages-a na Androidu sada mogu da vide emoji koji iPhone korisnici šalju.

- Humanitarna inicijativa -

U blog postu u četvrtak ujutru, Google je otkrio da je funkcija za prevođenje iMessage emoji-ja korisnicima Google Messages-a konačno dostupna svim korisnicima. Nakon četiri meseca rada na ovom projektu, korisnici na android uređajima će moći videti reakcije poslate sa Apple uređaja, a ažuriranja će postepeno stizati na Android uređaje u narednim danima.

- Marketing -

Doduše, Google nije dozvolio da izdanje prođe bez daljih komentara. Kompanija želi da Apple bude potpuno uključen u RCS protokol radi univerzalnijeg iskustva Android i iOS korisnika.

- Marketing -

„Trenutno dolazeća nova ažuriranja mogu da urade samo toliko“, naveo je Gugl u postu od četvrtka. „Ohrabrujemo Apple da se pridruži ostatku mobilne industrije i usvoji RCS kako bismo mogli da učinimo razmenu poruka boljim i bezbednijim, bez obzira koji uređaj koristite.

U novembru je utvrđeno da Google radi na funkciji za dodavanje reakcija na Google Messages, posebno omogućavajući da se iMessage reakcije pojave kao ikona u razgovoru. Početkom februara, ovu mogućnost je ovu funkciju omogućio svojim beta korisnicima.

Do sada, Google Messages aplikacija je svojim Android korisnicima dostavila obaveštenje da neko ko koristi iPhone reaguje na poruku, ali bi to uradila prikazivanjem teksta sa reakcijom, a ne grafičkim indikatorom. Krajem 2021. godine pronađen je kod koji prikazuje da je Google Messages u procesu unapređenja funkcije, kako bi se bolje „razumeo“ sa iMessages-om.

Beta za Google Messages je uključila ovu funkciju, omogućavajući testerima da vide novu ikonografiju. Umesto teksta, pored odgovorene poruke pojavljuje se emoji, sa ikonom koja nije identična Apple-ovoj verziji, već prevodu onako kako ga tumači sam Google.

- Marketing -

Na primer, srčana reakcija na iPhone-u se pojavljuje kao emoji očiju u Google porukama. Reakcija „Ha Ha“ prikazuje emoji za osobu koja plače od smeha, dok reakcija znaka pitanja prikazuje emoji razmišljanja.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.