google fi vpn

Google dodaje VPN iPhone uređajima

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 71 pregleda
2 min. čitanja
Foto: 9to5Google

Google je objavio da će iPhone korisnici na bilo kom od svojih Google Fi planova telefona sada automatski dobiti ugrađeni VPN servis.

- Humanitarna inicijativa -

Prethodno najavljen na „Dan bezbednijeg interneta“ u februaru 2021. godine, Google je sada počeo da izbacuje svoj VPN servis korisnicima iPhone telefona. VPN je dostupan na Androidu, gde ima veliku upotrebu u okviru svojih Google Fi planova na telefonima.

- Marketing -

Najavljeno na zvaničnom Google Fi Twitter nalogu, novi servis je sada dostupan

- Marketing -

„Ne ažuriramo svakog korisnika odjednom“, nastavila je Google Fi podrška na Tviteru. „Međutim, ažuriranje će biti široko dostupno korisnicima narednih nedelja.“

„Fi VPN vam pomaže da strimujete, pregledate i preuzimate na šifrovanoj, privatnoj vezi“, navodi se u saopštenju Gugla. „To sprečava Veb lokacije da koriste vašu IP adresu za praćenje vaše lokacije i pomaže vam da se zaštitite od hakera – čak i dok koristite neobezbeđene mreže.“

Google Fi je telefonski plan koji takođe nudi „besplatno otkrivanje i blokiranje bezvrednih poziva“. Njeni planovi počinju od 20 dolara mesečno za jednu osobu.

Korisnici u drugim planovima i dalje mogu da dodaju VPN-ove iz nezavisnih preduzeća. Apple-ove predstojeće iOS 15, iPadOS 15i macOS Monterey neće uključivati kompletan VPN, već će ponuditi sličnu zaštitu privatnosti putem Private Relay-a.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.