Apple događaj 2022

Glasine o prolećnim Apple događajima, borba protiv aplikacija iz drugih izvora i još mnogo toga

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 84 pregleda
5 min. čitanja

Kako ulazimo u drugu polovinu januara, počinjemo da slušamo više o potencijalnom prolećnom Apple događaju, koji će se verovatno održati u martu ili aprilu. Postoji veliki broj potencijalnih najava u opticaju, tako da bi događaj bio dobra prilika za Apple se neke od njih i ostvare. Voleli bismo to.

- Humanitarna inicijativa -

Takođe smo išli napred-nazad o nekim glasinama o iPhone 14, i pogledali smo brojne Apple proizvode o kojima se pričalo, a koji su malo dalje od premijere, ali svakako su na putu. U nastavku, možete pročitati malo opširnije o ovim temama.

- Marketing -

Novi iPad Air, Mac i iPhone SE sa 5G verovatno će biti objavljeni na Apple događaju ovog proleća

Apple planira da održi prolećni događaj kako bi najavio novi iPhone SE sa podrškom za 5G, kaže Mark Gurman iz Blumberga. Događaj će se verovatno održati u martu ili aprilu, naveo je on.

- Marketing -

Pored novog iPhone SE, drugi proizvodi za koje se priča da će biti najavljeni na događaju uključuju iPad Air pete generacije sa sličnim karakteristikama kao novi iPad mini, redizajnirani 27-inčni iMac sa M1 Pro i M1 Max čipovima kao i Mac mini sa M1 Pro i M1 Mak čipovima.

Ranije ove nedelje, Apple je prijavio nekoliko neobjavljenih brojeva modela iPhone-a i iPad-a u regulatornu bazu podataka. Ove prijave su najverovatnije nevezane za nove modele iPhone SE i iPad Air.

Apple kaže da je opcija da ostanete na iOS-u 14 sa bezbednosnim ažuriranjima od početka bila samo privremena opcija

Kada je iOS 15 objavljen u septembru, Apple je korisnicima dao opciju da ostanu na iOS-u 14 i nastave da dobijaju bezbednosna ažuriranja, ali kako smo izvestili prošle nedelje, ovo više nije opcija.

Apple je od tada obavestio korisnike da je opcija da ostanete na iOS 14 i primate bezbednosna ažuriranja uvek trebalo da bude privremena. Korisnici sada moraju da ažuriraju na iOS 15 da bi nastavili da dobijaju bezbednosna ažuriranja jer sa iOS 14 to više neće biti moguće, jer se bezbednosna ažuriranja za ovu verziju iOS-a više neće dostavljati korisnicima.

- Marketing -

Komisija Senata SAD odobrila antimonopolski zakon koji bi omogućio da se na Store-u nađu aplikacije iz drugih izvora

Odbor za pravosuđe američkog Senata ove nedelje je odobrio američki zakon o inovacijama i izboru na mreži, što znači da će sada preći na glasanje u Senatu, a moglo bi da ima velikih uticaja na Apple.

Predlog zakona bi zahtevao velike promene u App Store-u ako bi bio usvojen u svojoj trenutnoj verziji. Na primer, to bi omogućilo bočno učitavanje aplikacija izvan App Store-a na iPhone-u i iPad-u. U pismu ove nedelje, Apple je upozorio da će bočno učitavanje izložiti korisnike „malveru, ransomveru i prevarama“.

Očekuje se da će ProMotion ekran ostati ekskluzivan za modele iPhone 14 Pro

Modeli iPhone 13 Pro imaju ProMotion, koji omogućava da ekran ima promenljivu brzinu osvežavanja do 120Hz za glatkiji sadržaj i pomeranje. Brzina osvežavanja takođe može da ide i do 10Hz da bi se sačuvao vek baterije u zavisnosti od vrste sadržaja na ekranu.

Iako se pričalo da bi se ProMotion mogao proširiti na sve modele iPhone 14, konsultant za industriju ekrana Ross Jang je ove nedelje tvrdio da će ova funkcija ostati ekskluzivna za Pro modele.

Šest Apple proizvoda o kojima se pričalo da nećete videti ove godine

Mnogo je rečeno o tome šta bi potrošači mogli da vide od Apple-a 2022. godine, ali kompanija takođe radi na nekolicini proizvoda o kojima se pričalo za koje se ne očekuje da će biti predstavljeni još najmanje 12 meseci, a u nekim slučajevima i mnogo duže.

Imajući to na umu, sastavili smo listu od šest Appleovih proizvoda za koje se pričalo da će verovatno biti lansirani ove godine, uključujući hibridni Apple TV/HomePod uređaj. Uskoro opširnije o ovome.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.