EKSKLUZIVNO: Milioni iPhone uređaja će (možda) zastariti sledeće godine

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 65 pregleda
1 min. čitanja

MILIONI iPhone-a širom sveta mogli bi da budu “penzionisani” sledeće godine kada Apple objavi najnoviju verziju svog mobilnog operativnog sistema.

- Humanitarna inicijativa -

Iz dobro obavestenih izvora bliskih kompaniji Apple nam stiže informacija da postoji ogromna verovatnoća da će biti suspendovano ažuriranje za tri modela iPhone-a kada Apple predstavi novi iOS 16 – potencijalno ih ostavljajući izloženim sajber lopovima.

- Marketing -

Svake godine, Apple obično “izbaci” stariji model iPhone-a ili dva, sa svoje liste telefona kompatibilnih sa novijim verzijama iOS-a.

- Marketing -

To predstavlja veliki problem za vlasnike zastarelih modela, i to ne samo iz razloga što propuštaju nove funkcije na novim modelima, već je problem mnogo veći. Zbog ukidanja podrške, mnogi stariji modeli telefona bi mogli ostati izloženi sajber napadima sto bi moglo dovesti do velikih problema.

Čini se da je kompanija pripremila trio starijih modela koji bi, ako je informacija izbora tačna, bili penzionisani odnosno kojima bi podrška bila ukinuta, a nakon sto idućeg leta bude predstavljen iOS 16.

Planira se da Apple odustane od podrške za iPhone 6s, iPhone 6s Plus i originalni iPhone SE.

Da li i Vi koristite jedan od ovih modela?

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.