Belkin BoostCharge Pro prenosni bežični punjač za MagSafe

Avatar
81 pregleda
5 min. čitanja
iPhone 12 and iPhone 12 Pro

Sa cenom od 60 dolara, Belkin ima mnogo toga da dokaže sa svojim neelegantnim imenom BoostCharge Pro prenosivi beični punjač sa podlogom za MagSafe. Bilo je potrebno više od godinu dana od prvog predstavljanja MagSafea da dobijemo naš prvi MagSafe kabl treće strane. U to vreme videli smo tržište preplavljeno jeftinim Qi punjačima okruženim magnetima koji blede u odnosu na pravu stvar. Ovo nije to.

- Humanitarna inicijativa -

Belkin je radio direktno s Appleom na korišćenju službenih MagSafe komponenti i dobio MFi certifikat u tom procesu. Ovo garantuje najviši stepen kompatibilnosti i neće vam predstavljati probleme sa performansama. Apple je igrao stvari bliske prsluku dok je izdavao certifikate za MagSafe proizvode i do sada je samo mala šačica postala dostupna od Belkina kao i od Mophieja.

- Marketing -

Maksimalno na MagSafeu

Belkin se fokusirao na sve načine na koje Apple-ov službeni pak ne uspeva. Jednostavna rekonstrukcija Appleovog kabla ga ne bi mogla prekinuti. Apple koristi svoj tipični beli materijal nalik gumi na službenom MagSafe kablu. Belkin radije ima deblji, najlonski opleteni kabl koji traje dva metra. Za lakše upravljanje tim kablom, ima integrisanu silikonsku vezicu za kablove sa plastičnom kopčom. Ova vezica za kablove je odlična, ali je malo labava. Više bismo voleli da vidimo podesivu vezicu koja se može zategnuti da drži samo deo kabla odjednom.

- Marketing -

Budući da koristi službeni MagSafe pak, može isporučiti do 15 W bežične energije na vaš iPhone 12 ili iPhone 13 uređaj. Moraćete da obezbedite USB-C adapter za napajanje, baš kao što radite sa Appleovim. Potrebno je najmanje 20W da bi se postigao maksimum od 15W. Malo je veći od Apple-ovog, što se ispostavilo da je dobra stvar. Dodatni obim čini ga mnogo udobnijim za držanje u ruci, čak i ako zauzima malo dodatnog prostora. Pošto je deblji, Belkin je ugradio metalno postolje. Okreće se prema van kako bi držao telefon na stolu, noćnom ormariću ili u krevetu. Ovo je savršen dodatak magnetnom punjaču i ne čudi kada drugi magnetni Qi punjači to rade mesecima.

Ali ipak… 60 dolara?

Još uvek se postavlja pitanje kako je Belkin došao do visoke cene od 59 dolara. Mi to vidimo ovako. Appleov službeni MagSafe pak košta 39 dolara za kraću dužinu od jednog metra. Belkin je udvostručio, dva metra. Pored toga, Belkin se odlučio za taj najlonski kabl, prilagođenu vezicu za kablove i ugrađeno postolje. Sve ovo doprinosi premiji od 20 dolara u odnosu na Appleov kabl koji je Belkin odlučio da primeni.

Ali Belkin ima i dodatne troškove u odnosu na Apple. Ne znamo pune zahteve koje Apple nameće svojim MFi licencama, na primer. Koliko god da volimo kabl, ne znamo da li je razumno opravdati odustajanje od 59 dolara za iPhone MagSafe kabl za punjenje. Postoji mnogo drugih postolja na koje se možete osloniti, kao i žičanih kablova koji se mogu puniti čak i brže.

Belkin je uzeo Appleov MagSafe punjač i učinio ga boljim. Samo ćete morati platiti premiju za to.

- Marketing -

Prednosti punjača:

  • Opleteni kabl je mnogo jači od Apple-ovog
  • Dužina kabla od dva metra olakšava upotrebu priključenog na AC adapter u zidu
  • Stalak je dobro integrisan i veoma koristan
  • Potpuno MFi sertifikovan MagSafe do 15W snage
  • Zaobljena leđa udobna za držanje
  • Crna opcija kao i bela

Mane punjača:

  • $59 je visoka cena za kabl
  • A za tu cenu, u najmanju ruku, vezica bi trebala biti podesiva

Ono što se sigurno može očekivati je da će Apple sigurno nastaviti sa usavršavanjem superbrzih punjača iako je već uveliko za nas dostigao maksimalni tehnološki vrh.

Za buduća dešavanja iz sveta Apple-a nas zapratite na portalu iStyler.net kao i na community.istyler.net gde možete da podelite Vaše mišljenje sa ostalim korisnicima i stručnjacima Apple uređaja ili na društvenim mrežama FacebookInstagramtwitter kao i na youtube kanalu.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Podeli naslov