Više vremena programerima da ažuriraju aplikacije pre konačnog uklanjanja

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 88 pregleda
2 min. čitanja
Foto: App Samurai

Krajem prošle nedelje Apple počeo da obaveštava neke programere da će njihove aplikacije koje nisu ažurirane neko vreme biti uklonjene iz App Store-a u okviru projekta „Poboljšanja ‌App Store‌“ sa čišćenjem „zastarelih“ aplikacija.

- Humanitarna inicijativa -

Mnogi od pogođenih programera usprotivili su se Appleovoj politici, napominjući da su njihove aplikacije nastavile da funkcionišu sasvim dobro uprkos nedostatku ažuriranja, ističući količinu posla koji bi mogao biti potreban da bi se podnelo čak i manje ažuriranje, i ističući da mnoge aplikacije mogu postojati kao završeni radovi bez potrebe za stalnim ažuriranjem.

- Marketing -

Apple je sada podelio novo ažuriranje za programere koje pojašnjava politiku poboljšanja ‌App Store‌ i produžava vreme koje programerima daje da ažuriraju svoje aplikacije sa 30 na 90 dana.

- Marketing -

Apple kaže da aplikacije koje nisu ažurirane u protekle tri godine i koje ne ispunjavaju minimalni prag za preuzimanje („nisu preuzete uopšte ili izuzetno malo puta tokom tekućeg perioda od 12 meseci“) podležu ovoj politici, pa programeri primaju obaveštenja putem e-pošte.

Kao deo procesa poboljšanja App Store-a, programeri aplikacija koje nisu ažurirane u poslednje tri godine i ne uspeju da dostignu minimalni prag preuzimanja – što znači da aplikacija nije preuzeta uopšte ili izuzetno nekoliko puta tokom perioda od 12 meseci — primaju imejl sa obaveštenjem da je njihova aplikacija identifikovana za moguće uklanjanje iz App Store-a.

Programeri mogu ili da ulože žalbu na uklanjanje na čekanju ili da pošalju ažuriranje u roku od 90 dana kako bi svoje aplikacije održale aktivne u ‌App Store‌. Aplikacije koje su uklonjene nastaviće da funkcionišu normalno za korisnike koji su ih prethodno preuzeli.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.