Stiže poboljšanje Google mapa za iOS

Marko
Marko - Urednik 52 pregleda
3 min. čitanja

Google je ažurirao svoju Google Maps aplikaciju za iOS uređaje, uvodeći nekoliko novih funkcija koje će poboljšati iskustvo navigacije na iPhone uređajima.

- Humanitarna inicijativa -

Postoji detaljnija navigaciona mapa za koju Gugl kaže da je dizajnirana da olakša ljudima vožnju na nepoznatim i manje poznatim putevima. Google mape će prikazati semafore i znakove za zaustavljanje duž rute, kao i poboljšane detalje kao što su obrisi zgrada i oblasti od značaja.

- Marketing -

U odabranim gradovima, Google će pružiti još više informacija, kao što su oblik i širina puta, uključujući sredine i ostrva. Ova funkcija će biti dostupna korisnicima iOS-a i CarPlay-a u odabranim zemljama „u narednim nedeljama“.

- Marketing -

Na vožnjama koje uključuju puteve sa naplatom putarine kao deo uputstava, Google mape će sada pružiti procenjenu cenu putarine pre nego što otpočnete navigaciju. Google će razmotriti faktore kao što su troškovi putarine ili drugih načina plaćanja, kao i koji je dan u nedelji, da bi dao procenu. Google će prikazati i rute sa naplatom putarine i besplatne rute, a korisnici i dalje mogu da koriste prekidač „izbegni putarine“ da bi uvek videli rute koje se plaćaju. Cene putarine će biti dostupne za 2000 puteva sa naplatom putarine u SAD, Indiji, Japanu i Indoneziji ovog meseca, a podrška u drugim zemljama će uskoro doći.

iOS: Google Maps

Google dodaje novo Apple Watch iskustvo koje će omogućiti korisnicima da dobiju uputstva na Google mapama direktno sa sata. Za nekoliko nedelja, korisnici Google mapa će moći da dodirnu prečicu Google mapa u aplikaciji Apple Watch i zatim počnu navigaciju bez potrebe za povezanim iPhone-om. Tu je i veza sa „Odvedi me kući“ koja ima za cilj brzo dobijanje uputstava za povratak do kuće.Postoji i nekoliko drugih ažuriranja koja će poboljšati Mape na iOS-u. Google dodaje novi vidžet „putovanja“ koji će korisnicima omogućiti da vide putovanja koja su zakačena na kartici „Go“, direktno na početnom ekranu iOS-a. Vidžet će prikazati vreme dolaska, vreme sledećeg polaska za tranzitno putovanje i predloženu rutu tokom vožnje.

Postojeći vidžet za pretragu Google mapa biće ažuriran da bude manji, a Google uskoro planira da doda integraciju Google mapa direktno u Spotlight, Siri i aplikaciju Prečice. Nakon podešavanja, korisnici mogu da kažu „Hej ‌Siri‌, dobij uputstva“ ili „Hej ‌Siri‌, traži u Google mapama“ da bi koristili novu funkcionalnost. Ove funkcije će početi da budu dostupne u narednim mesecima, a poboljšana ‌Siri‌ funkcionalnost dolazi kasnije tokom leta.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Marko
Autor: Marko Urednik
Prati:
Malo je reći veliki zaljubljenik u tehnologiju. Apple je njegov stil. Autor i voditelj emisije "Monitoring" na Apple Srbija Podcast-u.