Okriven broj mesečnih korisnika App Store-a u Evropi

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 6 pregleda
1 min. čitanja

Apple do sada nije objavljivao broj aktivnih mesečnih korisnika u App Store. Zakon o digitalnim uslugama EU nam je otkrio skriveni broj.

- Humanitarna inicijativa -

Apple je primoran da objavi mesečni broj aktivnih korisnika App Store u Evropi kako bi bio u skladu sa Zakonom o digitalnim uslugama EU. Brojke su pokazale da iOS App Store ima 101 miliona korisnika u Evropi, dok iPadOS ima 23 miliona. Apple ima ogromnu popularnost u Evropi. Mac App Store ima 6 miliona korisnika a watchOS App Store manje od milion.

- Marketing -

Zakon o digitalnim uslugama EU ima za cilj da reguliše velike online platforme koje imaju preko 45 miliona aktivnih korisnika mesečno. Apple App Store svaki operativni sistem smatra zasebnom platformom, a samo je iPhone iOS App Store klasifikovan kao „veoma velika“ online platforma.

- Marketing -

Apple se obavezao da će prilagoditi svoje prodavnice u Evropu propisima iako zakon zahteva usklađenost samo za iOS App Store. Zakon o digitalnim tržištima EU pokušava da primora Apple da podrži alternativne prodavnice i druge aplikacije barem kod svojih evropskih kupaca. Takva promena bi mogla da ima značajan uticaj na prihode Apple prodavnica. To prilagođavanje ostaje neizvesno.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.