Najbolje putne aplikacije za vaš iPhone

Avatar
71 pregleda
7 min. čitanja

Iako poslednje dve godine nisu bile najbolje za odmor, još uvek postoji mogućnost putovanja na razne lokacije širom sveta. Evo nekih od najboljih iPhone i iPad aplikacija za upravo to.

- Humanitarna inicijativa -

Odlazak na odmor na daleke destinacije bio je uzbudljiv i izazovan sve dok određena globalna pandemija nije znatno otežala stvari. Kako se svet počinje ponovno otvarati, tako se povećava i mogućnost putovanja.

- Marketing -

Iako ste možda ograničeni na granice nekih zemljalja ili vam je zabranjen pristup nekim teritorijama i potencijalno se suočite s karantinom, uvek postoji šansa da odete. I baš kao i pre nekoliko godina, vaš iPhone će biti vaš najbolji prijatelj za putovanje, gde god odlučite da idete.

- Marketing -

Google mape

Navigacijske aplikacije su izuzetno korisne na putovanjima, ne samo u dolasku do odredišta, već i u prelasku u grad ili grad koji vam nije poznat. Oni su kritični i prvi su na ovoj listi ispred bilo čega drugog.

Možda se čini čudnim preporučiti Google Maps umesto Apple Maps, ali ovde treba imati na umu nekoliko stvari. Za početak, Google Maps je izuzetno popularan, postoji prilično duže i ima preko 220 mapiranih zemalja i teritorija, zajedno sa stotinama miliona preduzeća i drugih lokacija koje možete pronaći.

Za međunarodna putovanja, gde planovi za prenos podataka postaju skupi ili ozbiljno ograničeni, opcija Google Maps van mreže je njegova najveća prednost. Možete definisati područje i unapred učitati karte pre putovanja, koje se zatim mogu koristiti bez potrebe za podatkovnom vezom, što vam može uštedeti novac.

Google Maps je besplatan za preuzimanje i korićenje i zahteva iOS ili iPadOS 12.2 ili noviji.

- Marketing -

Expedia

Ako znate kuda želite ići, ali ne volite pretraživati ​​aviokompanije u potrazi za letovima ili pokušavati pronaći odličnu ponudu hotela, Expedia je odličan način da sve to rešite za vas.

Expedia vam pomaže da pronađete savršen let u okviru vašeg budžeta, kao i mogućnost da pronađete i rezervišete pravi hotel, a ako vam zatreba i rent-a-car. Paketi nude popuste za kupovinu letova i drugih elemenata istovremeno u odnosu na kupovinu pojedinačno. Aplikacija čini više, uključujući pružanje preporuka za lokalne atrakcije i dobijanje ponuda za obilaske, predstave i ulazak u tematski park.

Zgodno je i zato što se sve što se tiče vašeg putovanja drži u jednoj aplikaciji, što je čini na jednom mestu za sve vaše potrebe putovanja. Čak ćete dobiti i upozorenja o kašnjenjima letova i promenama izlaza, kao i o svim drugim neočekivanim promenama vašeg plana putovanja.

Expedia je besplatna za preuzimanje i zahteva iOS ili iPadOS 14.0 ili noviji.

LoungeBuddy

Česti putnici avio-kompanije možda neće biti toliko oduševljeni prometnim aerodromima. Aerodromski saloni mogu ponuditi beg od gužve i opuštanje pre poletanja, ali obično se nude samo kao besplatna usluga za određene vrste avionskih karata ili ako imate kreditnu karticu ili nešto slično što omogućava sličan pristup.

Iako ste možda u redu sa idejom da platite kartu za salone, nema garancije da će vam salon u koji želite da uđete dozvoliti, na primer, ako letite drugom avio-kompanijom. Takođe može biti teško odrediti koji se saloni nalaze na određenom aerodromu.

LoungeBuddy služi i kao vodič i način da brzo kupite pristup salonima na aerodromu kako biste mogli putovati sa stilom. Aplikacija će vam reći kojim salonima možete imati pristup na osnovu vašeg putovanja, klase usluge, članstva ili kreditnih kartica koje imate, kao i da li je to besplatno ili plaćeno.

Takođe omogućava korisnicima da kupe pristup stotinama drugih salona na aerodromima širom sveta, bez obzira na status korisnika ili kartu.

LoungeBuddy je besplatno preuzimanje, za koje je potreban iOS ili iPadOS 14.3 ili noviji.

Airbnb

Ako vam je negde potreban smeštaj, hoteli su očigledan izbor. Međutim, ako želite nešto ličnije i karakterističnije za područje u kojem se nalazite, možete isprobati Airbnb.

Nudeći pristup mnogim lokacijama, u rasponu od kuća na osami do apartmana u srcu grada, aplikacija vas može približiti civilizaciji ili koliko god želite. Takođe možete boraviti na jedinstvenim lokacijama, kao što su kupole i kućice na drvetu, koje nećete pronaći na web lokacijama za putovanja fokusiranim na korporativne potrebe.

Preko aplikacije možete stupiti u kontakt s domaćinima, kao i lokalnim stručnjacima koji bi svojim poznavanjem područja mogli pomoći da vaše putovanje bude što bolje. Aplikacija takođe preporučuje razna iskustva koja možete isprobati za zabavu dok ste na svom odredištu.

Ako ste dovoljno sretni da imate nekretninu koju biste mogli izdati i zaraditi nešto novca, to možete učiniti na Airbnb-u, koji pruža podršku i osiguranje od odgovornosti za one koji odluče postati domaćini.

Airbnb je besplatan za preuzimanje i zahteva iOS ili iPadOS 14.0 ili noviji.

Google prevodilac

Na sličan način kao i preporuka Google Maps, preporučujemo Google Translate umesto Appleove aplikacije Translate. Ukratko, to je zato što je Google-ov dobro razvijen servis daleko korisniji.

Nudeći prevode između 108 jezika kucanjem, uključuje i druge načine prevođenja, uključujući verbalne razgovore, rukopis i fotografije. Postoji čak i funkcija trenutnog prevoda uživo, kojom se upravlja korićenjem kamere vašeg iPhone-a i nameštanjem prevoda reči na vrhu video sadržaja uživo.

Ovo je izuzetno korisno za neposrednost, kao što je čitanje menija ili gledanje znakova, jer će vam pomoći da shvatite šta se dešava izuzetno brzo.

Opet, najbolji deo je što postoji način rada van mreže za prevode bez interneta za 59 jezika. Sve dok kod kuće unapred učitavate jezike pre nego što odete, štedite na troškovima prenosa podataka.

Google Translate je besplatan za preuzimanje i zahteva iOS i iPadOS 12.4 ili noviji.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Podeli naslov