App store

Na iPhone stižu funkcije koje mnogi priželjkuju

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 9 pregleda
2 min. čitanja

Apple je sve bliži tome da omogući korisnicima preuzimanje aplikacija sa eksternih prodavnica, a ovo pokazuje uvid u iOS 17.2 API.

- Humanitarna inicijativa -

Korisnici, koji poseduju iPhone, mogu da koriste samo App Store ukoliko žele da instaliraju neku aplikaciju. Stanje je ovakvo još od trenutka predstavljanja App Storea, ali ovo bi uskoro moglo da se promeni. Otkriven je kod u najnovijoj iOS 17.2 beti, koji otkriva da se Apple sprema da omogući i drugim kompanijama da ponude sboje prodavnice aplikacija iPhone korisnicima.

- Marketing -

Otkriće je obelodanio 9to5Mac, a stiže nakon što je APple primoran da otvori i omogući dostupnim iPhone i za aplikacije koje nisu iz App Storea u Evropskoj uniji, a sve zahvaljujući Zakonu o digitalnom tržištu, koji na snagu stupa od marta 2024. godine.

- Marketing -

Do tada, Apple mora da ima rešenje koje nije App Store za korisnike koji žele da instaliraju različite aplikacije.

Međutim, postoji i jedna moguća začkoljica. Isti taj API, koji je otkriven, je i zaključan za određene regije. To znači da će novi APi biti dostupan samo u određenim zemljama.

To znači da bi Apple mogao da omogući „sidelaoding“ iPhone aplikacija u delovima sveta gde je na to primoran, kao što je Evropska unija.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.
Ostavi komentar