Korisnici su na aplikacije potrošili skoro 34 milijarde dolara tokom trećeg tromesečja

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 64 pregleda
2 min. čitanja
Foto: App Samurai

Novi izveštaj ukazuje na to da su, u okviru Apple App Store i Google Play Store prodavnica, korisnici potrošili 33,6 milijardi dolara tokom trećeg tromesečja. Ovo predstavlja rast od 15,1% na godišnjem nivou.

- Humanitarna inicijativa -

Nakon što je objavljeno da je kupovina u App Store-u zabeležila godišnji rast od 22,1 procenat tokom prve polovine 2021, analitička kompanija SensorTower ističe da Google Play Store takođe beleži značajan rast.

- Marketing -

Rast je usporen u odnosu na period kada je počela pandemija korona virusa, a SensorTower ističe da novi rast iznosi 15,1% tokom trećeg tromesečja 2021. godine, naspram godišnjeg rasta od 32 procenta koliko je zabeleženo u trećem tromesečju 2020.

- Marketing -

Na ovaj rast je najviše uticao Googler Play, koji je zabeležio rast potrošnje u okviru svoje prodavnice za 18,6 odsto (na 12,1 milijardu dolara sa 10,2 milijarde). Apple Store je imao skromniji rast, ali je zabeležio veću potrošnju na aplikacije, uz rast prihoda od 31,2 procenta (sa 19 milijardi dolara na 21,5).

SensorTower sugeriše da su korisnici potrošili oko 1,8 puta više u okviru Apple-ove prodavnice aplikacija u poređenju sa Google-ovom. TikTok je zabeležio preko tri milijarde preuzimanja, što je aplikaciju stavilo na prvo mesto na App Store-u i na treće na Play Store-u (iza Facebooka i Instagrama).

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči:
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.