App store

Kako da dobijete povraćaj novca iz App Store-a

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 120 pregleda
3 min. čitanja

Bez obzira da li ste slučajno kupili pogrešnu sezonu svoje omiljene emisije ili ste na kraju kupili aplikaciju koja je bila loša, evo kako da zatražite povraćaj novca direktno od Apple-a.

- Humanitarna inicijativa -

Svi na kraju kupe nešto zbog čega pre ili kasnije zažale- to se dešava. Ovo uključuje slučajeve kada ste kupili aplikaciju koja je izgledala previše dobro da bi bila istinita, samo što ste kasnije saznali da je užasna. Kada nešto kupite preko Apple-a, postoji nekoliko pravila za povraćaj novca. Određeni tipovi sadržaja, uključujući aplikacije, Apple knjige, filmove i TV, i muziku, mogu ispunjavati uslove za povraćaj sredstava. Čak i neke usluge pretplate mogu biti refundirane.

- Marketing -

Nažalost, ne postoji garancija da li ćete dobiti povraćaj novca za kupovinu. Delovi procesa povraćaja su ostavljeni na diskreciono pravo onoga ko njime upravlja. Ipak, svakako da vredi pokušati. Evo kako možete da zatražite povraćaj novca za digitalnu kupovinu iz App Store-a.

- Marketing -

Ovo je važno — „Potrošni“ sadržaj, kao što je digitalna valuta u igrici na mreži ili drugi oblici kupovine u aplikaciji, se ne vraćaju.

Kako dobiti povraćaj novca u App Store-u

  • Na računaru, telefonu ili tabletu idite na reportaproblem.apple.com
  • Prijavite se sa svojim Apple ID-om i lozinkom
  • U padajućem okviru izaberite Zahtevaj povraćaj sredstava
  • U drugom padajućem okviru izaberite odgovarajući razlog
  • Pomerite se nadole da biste pronašli stavku za koju želite povraćaj novca
  • Izaberite Sledeće
  • Označite dugme pored kupovine za koje želite povraćaj sredstava
  • Pritisnite Pošalji
  • Ako je naplata za kupovinu još uvek na čekanju, ne možete dobiti povraćaj sredstava. Umesto toga, moraćete da sačekate dok se naplata ne poništi.

Povrat novca takođe nije trenutan. Može proći do 48 sati pre nego što Apple donese odluku o tome da li Apple može refundirati vašu kupovinu ili ne. Za kredit u prodavnici, može proći dodatnih 48 sati pre nego što ćete videti povraćaj sredstava na svom Apple ID računu.

Može potrajati do 30 dana da se novac vrati na vašu kreditnu ili debitnu karticu a taj rok određuje isključivo Banka izdavalac platne kartice kojom je plaćanje izvršeno. Apple savetuje svima koji ne vide povraćaj novca nakon 30 dana da kontaktiraju svoju banku ili izdavaoca kreditne kartice.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.