instagram appstore

AppStore: Instagram omogućio brisanje naloga u iOS aplikaciji

Instagram je sada u skladu sa ažuriranim Smernicama za App Store koje zahtevaju da sve aplikacije koje nude kreiranje naloga takođe ponude brisanje naloga.

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 123 pregleda
2 min. čitanja
Foto: Dreamstime.com

Instagram je ove nedelje implementiranu podršku za novu opciju koja omogućava brisanje Instagram naloga direktno u okviru Instagram aplikacije. Instagram je sada u skladu sa ažuriranim Smernicama za App Store koje zahtevaju da sve aplikacije koje nude kreiranje naloga takođe ponude brisanje naloga.

- Humanitarna inicijativa -

Apple je rekao programerima da aplikacije koje nude kreiranje naloga takođe moraju da podrže brisanje naloga počev od 30. juna 2022. godine, pa je Instagram čekao rok da doda funkciju.

- Marketing -

Prema Appleovim smernicama, aplikacije moraju da olakšaju korisnicima da pronađu opciju brisanja naloga, a nedovoljno je da aplikacija ponudi da privremeno onemogući ili deaktivira nalog. Nalog mora biti u mogućnosti da bude izbrisan, zajedno sa svim ličnim podacima.

- Marketing -
brisanje Instagram naloga


Kako je napomenuo TechCrunch, pre sada su korisnici Instagrama morali da se uloguju u veb pregledač na stonom računaru ili mobilnom uređaju kako bi izbrisali svoje naloge. Postojala je i in-app opcija za deaktiviranje naloga, ali kao što je gore pomenuto, Apple zahteva kompletne opcije za brisanje naloga.

Instagram nalozi se mogu izbrisati u Instagram aplikaciji tako što ćete otvoriti podešavanja, izabrati nalog i odabrati opciju naloga za brisanje. Instagram omogućava korisnicima da biraju između brisanja ili deaktiviranja naloga, sa opcijom brisanja koja trajno uklanja sav sadržaj.

Postoji period od 30 dana u kojem možete da promenite mišljenje o brisanju naloga jer Appleove smernice omogućavaju odlaganje pre nego što se nalog trajno ukloni. Oni koji se prijave nazad na Instagram nakon što zatraže brisanje moći će da zaustave brisanje.

U izjavi za TechCrunch, Instagram je naveo da želi da „pruži ljudima više načina da kontrolišu svoje iskustvo i vreme provedeno na Instagramu“, ne pominjući da je to zahtev Kompanije Apple.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.