App store

Apple uklanja zastarele aplikacije iz AppStore-a

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 63 pregleda
2 min. čitanja

Čini se da Apple uklanja veliki broj aplikacija iz App Store-a koje nisu ažurirane „u skorijem periodu“.

- Humanitarna inicijativa -

Prema email-u „Obaveštenje o poboljšanju aplikacija“ poslatom pogođenim programerima, Apple uklanja aplikacije koje „nisu ažurirane u skorijem vremenskom periodu“ ukoliko programeri ne izdaju ispravku, odnosno update aplikacije u roku od 30 dana.

- Marketing -

Obaveštenje je naišlo na zabrinutost nekih programera, kao što je programer Protopop Games Robert Kabwe. Kabve kaže na Twiteru da Apple preti njegovoj igri „Motivoto“, pošto nije ažurirana od marta 2019.

- Marketing -

Kosta Elefteriju, developer FlickType Apple Watch tastature, istakao je da, iako je Apple skinuo verziju svoje aplikacije jer nije ažurirana dve godine, nekada popularna igra „Džepni Bog“ ostaje dostupna uprkos tome što nije ažurirana od 2015. godine.

Osećaj zabrinutosti ponovilo je još nekoliko programera na Tviteru koji su takođe dobili „Obaveštenja o poboljšanju aplikacija“, a programeri ističu da jednostavno nisu imali dovoljno vremena da ažuriraju svoje aplikacije i da neke aplikacije postoje kao „završeni projekti“, pa samim tim ne zahtevaju ažuriranja.

Poznato je da Apple već neko vreme uklanja aplikacije koje nisu ažurirane iz App Store-a, ali nije jasno da li je ova politika kontinuirano ili dosledno primenjivana. Takođe je nepoznato šta tačno Apple misli pod terminom „skorije vreme“, kao i da li se odnosi na kompatibilnost sa najnovijom verzijom iOS-a ili je vreme koje je proteklo od poslednjeg ažuriranja.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.