Apple neće zatvoriti App Store tokom praznika

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 74 pregleda
3 min. čitanja
Foto: Pixabay

Tehnološka kompanija Epl obaveštava da neće zatvoriti svoju prodavnicu aplikacija (App Store) za nove proizvode tokom zimskih praznika, kao što je to činio ranijih godina. Programeri su većinom podržali ovu promenu smernica, jer su se ranije plašili da će im biti onemogućeno da izdaju hitne ispravke grešaka ili druga neophodna ažuriranja tokom jedne od najprometnijih sezona za aplikacije.

- Humanitarna inicijativa -

Obično se Eplova usluga App Store Connect u potpunosti zatvora za vreme Božićnih i novogodišnjih praznika, što znači da bi programeri morali da završe najvažnija ažuriranja aplikacija pre njenog gašenja krajem godine.

- Marketing -

Ove godine, međutim, Epl kaže da će Apple store raditi tokom praznika, ali nagoveštava manji broj zaposlenih za vreme praznične sezone, napominjući da bi pregledi „možda potrajali duže“ u periodu od 24. do 28. novembra i od 23. do 27. decembra.

- Marketing -

Budući da kupci otvaraju nove Ajfone i druge Apple uređaje koje su dovili kao poklon, ujedno i traže nove aplikacije za instaliranje ili ponovno preuzimanje.

Ovim se, povećava upotrebu App Store-a u četvrtom kvartalu jer potrošači tragaju za novim aplikacijama i igrama koje će isprobati tokom poslednjih meseci u godini, dok imaju manje obaveza na poslu.

Promena dolazi u trenutku kada je Epl pod pojačanim nadzorom regulative širom sveta zbog svog poslovnog modela App Store, koji zahteva od programera da plaćaju Appleu proviziju prilikom preuzimanja plaćenih aplikacija, kupovine u okviru aplikacije i pretplate.

Epl možda ne želi da zakonodavcima i kritičarima daje dodatnu „municiju“ zatvaranjem svoje platforme za preuzimanje aplikacija, koju pokreću upravo te provizije za programere, s obzirom da je deo njegovog argumenta prikupljanje provizije da bi koristio svojoj zajednici programera.

- Marketing -

Kompanija je možda jednostavno shvatila da povećan promet tokom praznika čini najgori period u godini za zatvaranje prodavnice i konačno je rešila taj problem.

Nije detaljno navedeno u kojoj meri smanjuje broj zaposlenih tokom praznične pauze, da li će se više oslanjati na izvođače tokom ovog perioda niti je objašnjen bilo koji drugi aspekt vezan za ovu promenu. Epl još uvek nije detaljnije komentarisao ovu promenu.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči:
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.