App store

Apple donosi promene u sistem cena App Store-a

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 26 pregleda
2 min. čitanja

U zemljama gde je životni standard veći, aplikacije mogu biti skuplje, a tamo gde je manji, jeftinije.

- Humanitarna inicijativa -

Apple u App Store uvodi novi sistem cena. Prema najnovijoj dokumentaciji za developere, broj cenovnih tačaka za aplikacije i ostale in-app transakcije, povećava se za gotovo 10 puta, omogućujući tako odabir između čak 900 opcija.

- Marketing -

„Ove opcije takođe nude više fleksibilnosti, povećavajući se postupno u različitim rasponima cena. Na primer, svakih 10 centi do 10 dolara, svakih 50 centi između 10 i 50 dolara i tako dalje“, objašnjavaju iz Apple-a.

- Marketing -

Cene za aplikacije sada mogu da počnu od 0,29 dolara i da idu do 10.000 dolara (na zahtev), sa mnogo više opcija u tom rangu. Na primer, developeri sada mogu da postave cenu na svakih 0,10 dolara do 10 dolara i na svakih 0,50 dolara između 10 i 50 dolara.

Oni će takođe moći da postave okrugle cene u dolarima umesto da moraju da ih cene za jedan cent ispod dolara (na primer, aplikacija od 5 ili 10 dolara će sada biti moguća, umesto 4,99 i 9,99 dolara). Ukupno, developeri će sada imati praktično 900 opcija za cene.

Iz Apple-a navode da će developeri moći da koriste „globalno izjednačene cene“, koje slede najčešće konvencije o cenama u svakoj zemlji ili regionu. Drugim rečima, u zemljama gde je životni standard veći, aplikacije mogu biti skuplje, a tamo gde je manji, jeftinije.

„Dana 9. maja 2023., cene za postojeće aplikacije i in-app transakcije biće ažurirane u svih 175 izloga App Store-a, kako bi se iskoristile nove poboljšane globalne cene. Ažurirane cene će se izjednačiti sa vašom odabranom osnovnom zemljom ili regionom korišćenjem javno dostupnih informacija o kursu od davaoca finansijskih podataka“, zaključuju iz Apple-a.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.