Apple ulaže 200 miliona dolara u sadnju drveća

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 76 pregleda
1 min. čitanja

Apple nije potpuno uveren da do 2030. godine može postati energetski neutralan i kladi se da će mu ljubazniji odnos prema prirodi pomoći da postigne taj cilj.

- Humanitarna inicijativa -

Tehnički gigant, Conservation International i Goldman Sachs pokrenuli su fond za obnavljanje od 200 miliona dolara namijenjen uklanjanju najmanje milion tona CO2 iz atmosfere svake godine ulaganjem u projekte obnove šuma.

- Marketing -

U skladu sa standardima UN-a

Kompanija nije samo sadnja drveća i nada se najboljem od postojećih aktivnosti. Oslanja se na standarde UN-ove Klimatske konvencijeVerre i Međuvladinog odbora za klimatske promene kako bi pravilno kvantifikovali hvatanje ugljenika i obezbedili da CO2 ostane van atmosfere. Apple je dodao da se fokusirao na radne šume, odnosno na pažljivo gazdovane šume koje se mogu koristiti za drvnu sirovinu, ali ne i za prebivališta, koje pomažu biodiverzitetu.

- Marketing -

Firma se nije plašila zavisnosti od ovog projekta. Procenjuje se da će do 2030. godine smanjiti oko 75% svojih emisija kroz poboljšanja proizvoda i lanca snabdevanja, a za ostatak će biti neophodno hvatanje ugljenika. Šef organizacije Conservation International dr M. Sanjaian potvrdio je da je prirodno obnavljanje najbrži i najefikasniji način uklanjanja ugljenika od bilo koje druge trenutne tehnologije.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.