Apple u Srbiji: iPhone ima svaki treći korisnik

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 32 pregleda
2 min. čitanja

Sjajna statistika Apple kompanije u našoj zemlji.

- Humanitarna inicijativa -

Nije tajna da Apple nije zvanično dostupan kod nas što se iPhone uređaja tiče i da su ovi telefoni u prodaji preko zvaničnih zastupnika, što je verovatno i razlog svemirskih cena ovih telefona u Srbiji.

- Marketing -

Pre nekog vremena smo pisali o tome da se broj iPhone korisnika u Srbiji udvostručio, a po najnovijim podacima pomenute kompanije rast se ubrzano nastavlja.

- Marketing -

Tako je u odnosu na avgust 2021. godine, kad je iPhone imao oko 25 procenta tržišta, uz povremenu fluktuaciju popularnosti, iPhone u avgustu ove godine dostigao gotovo 31% tržišnog udela korisnika u našoj zemlji. Upoređujući jul 2022. godine i avgust 2022. godine došlo je do drastičnog pada broj korisnika Android uređaja (sa skoro 76% na 69%) i isto tako drastičnog skoka iPhone korisnika (sa skoro 24% na pomenutih skoro 31%).

Uspeh Apple kompanije u Srbiji još je veći kad se posmatra april ove godine, kad je tokom prethodnih godinu dana iPhone bio na najnižoj tački popularnosti – držao je svega 16% domaćeg tržišta.

U to vreme Android je dominirao sa preko 83% srpskog tržišta, ali je fer reći da Android dominira i sada. Ipak, činjenica da iPhone u Srbiji ima, i pored toga što zvanično na podržava srpski jezik i pored toga što su cene uređaja među najvišima u Evropi, gotovo trećinu aktivnog tržišta je zapanjujuća sama po sebi.

Izgleda da Apple polako preuzima i naše tržište, kao što to čini u SAD i Zapadnoj Evropi, gde ima preko ili oko polovine aktivnih korisnika mobilnih telefona u ovom trenutku.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.