Siri Remote možda ima i „Pronađi moj daljinski“

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 44 pregleda
2 min. čitanja
Foto: Appleinsider

Slučajno ili ne, možemo samo da nagađamo, Siri je otkrila opciju koja nije zvanično najavljena na poslednjem Apple event-u, a to je opcija „Pronađi moju integraciju“.

- Humanitarna inicijativa -

Apple je najavio novi Apple TV 4K sa redizajniranim Siri Remote upravljačem tokom poslednjeg događaja „Spring Loaded“. Pred narudžbine uređaja počinju danas.

- Marketing -

Korisnici su možda naišli na novu funkciju Siri Remote-a, tražeći od Siri da locira njihov izgubljeni daljinski upravljač. Na pitanje, Siri će odgovoriti: „Nemate nijedan Siri Remotes povezan sa vašim iCloud nalogom.“

- Marketing -

Appleov sajt ne navodi Ultra Wideband (UWB) mogućnosti na listi funkcija, pa su mnogi pretpostavili da neće biti nikakve „Find My integration“ opcije. Međutim, Apple-ovoj mreži „Find My“ nije potreban UWB da bi pingovao izgubljeni uređaj. AirPods i Mac računari su, na primer, podložni lokalizaciji koristeći svoju Bluetooth ili Wi-Fi mrežu.

Apple nije pomenuo lociranje izgubljenih daljinskih upravljača tokom poslednjeg event-a, ali to ne znači da neki oblik ovog proširenja mogućnosti uređaja nije već prisutan u samom daljinskom upravljaču. Neka od mogućih hardverskih rešenja ove mogućnosti su da se uređaj može pronaći pomoću Bluetooth signala ili reprodukcijom zvuka sa ugrađenog zvučnika na samom upravljaču.

Porudžbine Apple TV 4K sa novim Siri Remote počinju danas, 30.aprila, za 179 dolara ili 199 dolara, u zavisnosti od kapaciteta memorije. Siri Remote se može kupiti odvojeno za 59 dolara i kompatibilan je sa starijim Apple TV modelima.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.