Kako da podesite i koristite VPN na Apple TV-u

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 81 pregleda
4 min. čitanja

Želite da strimujete sadržaj zaključan u regionu na svom Apple TV-u?

- Humanitarna inicijativa -

VPN-ovi se najčešće koriste na stonim i laptop računarima. Ali upotreba mobilnog VPN-a postala je sve popularnija u poslednjih nekoliko godina, zajedno sa instalacijom na širok spektar drugih uređaja – uključujući rutere i uređaje za striming kao što je Apple TV.

- Marketing -

U ovom članku ćemo vas provesti kroz neophodne korake za preuzimanje, podešavanje i početak rada sa novim Apple TV VPN-om. Uz pouzdanu uslugu, možete da obezbedite svoj internet saobraćaj i da strimujete sadržaj koji nije dostupan u vašoj zemlji.

- Marketing -

Počnite tako što ćete pronaći idealan VPN

Neki VPN-ovi su ograničeni na tradicionalnije platforme. Uzmimo, na primer, Hotspot Shield – to je provajder koji nam se generalno zaista sviđa, ali prinudna upotreba njegovog vlasničkog Catapult Hydra protokola znači da ga možete koristiti samo na odobrenim aplikacijama, a ne sa vrstom rešenja koja su vam potrebna za Apple TV.

Ali mnogi drugi najbolji servisi nude mogućnost rada na većini uređaja za striming. EkpressVPN, na primer, ima više od 3.000 servera u skoro 100 zemalja, a njegove izuzetne brzine čine ga odličnom opcijom za 4K HDR strimovanje.

Apple TV 4K
(Image credit: TechRadar)

Šta više, ovi provajderi nude odličnu fleksibilnost dajući vam izbor da konfigurišete uslugu na svom uređaju za striming ili da povežete VPN direktno sa ruterom. Koristićemo EkpressVPN za potrebe ovog vodiča, ali obe metode su izvodljive koristeći NordVPN, Surfshark i druge unose u našoj Apple TV VPN tabeli.

Promenite svoju Apple TV DNS IP adresu

Da biste na lakši način podesili VPN na svom Apple TV-u, moraćete da počnete tako što će te registrovati IP adresu uređaja. Odatle idite na podešavanja vašeg EkpressVPN naloga i kliknite na Podesi druge uređaje. Nakon što izaberete Apple TV, dobićete MediaStreamer DNS IP adresu. Iako se neke specifičnosti mogu razlikovati u zavisnosti od vašeg provajdera, ovaj proces je generalno sličan bez obzira na VPN koji koristite zahvaljujući njihovim SmartDNS postavkama.

- Marketing -
Apple TV DNS
Select Apple TV from ExpressVPN’s account settings to generate a new DNS address

Kada dobijete MediaStreamer DNS IP adresu, idite do podešavanja mreže na vašem Apple TV-u. Pronađite svoju trenutnu vezu, a zatim je izaberite da biste pristupili naprednim podešavanjima. Odatle izaberite Konfiguriši DNS, prebacite se sa Automatskog na Ručno i unesite DNS IP adresu koju ste pronašli na veb lokaciji EkpressVPN. Bićete spremni da koristite svoj novi VPN čim ponovo pokrenete Apple TV.

Povežite svoj VPN sa ruterom

Takođe možete da strimujete sadržaj zaključan u regionu, iskoristite prednosti dodatnih funkcija i poboljšane bezbednosti i povežete više uređaja tako što ćete konfigurisati VPN na ruteru.

Još jednom, konkretan proces podešavanja zavisi od vašeg provajdera i vašeg rutera. EkpressVPN nudi firmver za Asus, Linksis i Netgear rutere, koji se može preuzeti na veb lokaciji EkpressVPN.

Nakon preuzimanja firmvera, možete ga instalirati tako što ćete uneti IP adresu administrativnog panela rutera u adresnu traku vašeg internet pretraživača i otpremiti firmver direktno na ruter. Odatle, samo idite na kontrolnu tablu EkpressVPN rutera da biste dovršili poslednje korake.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.