Apple TV+ je prvi striming servis koji je osvojio Oskara za najbolji film

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 78 pregleda
2 min. čitanja

CODA je uradila ono što Netflix nije mogao.

- Humanitarna inicijativa -

“CODA” je postao prvi film sa neke striming platforme koji je osvojio Oskara za najbolji film, što je znak sve veće dominacije striming servisa koje nude Apple, Netflix, Amazon na najprestižnijoj holivudskoj ceremoniji dodele nagrada.

- Marketing -

Apple je kupio prava na ovaj film za 25 miliona dolara u licitaciji nakon njegove premijere na Sundance filmskom festivalu prošle godine.

- Marketing -

Striming servisi su već nekoliko puta imali filmove nominovane za najbolji film, ali do sada nijedan nije uspeo da ugrabi željenu glavnu nagradu.

Coda

Amazon je bio prvi kada je obezbedio nominaciju za najbolji film za “Manchester by the Sea” 2017. godine, iako je te noći izgubio od “Moonlight-a”.

Netflix je takođe imao nekoliko svojih filmova nominovanih za najbolji film, uključujući “Roma”, “The Irishman”, “Marriage Story”, “Mank”, “The Trial of the Chicago 7”. Samo ove godine nominovana su dva filmska ostvarenja “Don’t Look Up” i “Power of the Dog”.

Netflix je pokupio najviše nominacija za ovogodišnju dodelu Oskara, ukupno 27, ali je pobedio samo u kategoriji najboljeg reditelja za film “Power of the Dog”.

- Marketing -

Kako je pisao Variety, Apple je navodno potrošio više od 10 miliona dolara na kampanju za Oskara, što je više od celokupnog budžeta za realizaciju filma.

Izvršni direktor tehnološkog giganta Tim Kuk pozdravio je vest na Twitter-u, rekaviši da je u pitanju “izuzetno lep film koji slavi naše razlike”.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.