Apple objavio TVOS 14.5 sa novom funkcijom balansa boja, podrška za eksterni kontroler

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 64 pregleda
3 min. čitanja
Apple TV: Izašao je novi update TVOS 14.5

Apple je danas objavio TVOS 14.5, peto ažuriranje operativnog sistema TVOS 14 koji je izašao u septembru 2020. tvOS 14.5 dolazi tri meseca nakon objavljivanja TVOS 14.4.

- Humanitarna inicijativa -

tvOS 14.5, besplatan update, možete preuzeti preko aplikacije Settings na Apple TV-u tako što ćete preći na System > Software Update. Vlasnici Apple TV-a koji imaju omogućena automatska ažuriranja softvera biće automatski nadograđeni na TVOS 14.5.

- Marketing -

Uvođenjem Apple TV 4K druge generacije, Apple je najavio novu funkciju Color Balance, koja će takođe biti dostupna za postojeće Apple TV 4K i Apple TV HD modele. Dostupna je tako što će otvoriti aplikaciju Settings na Apple TV-u , izabrati Video i Audio i kliknuti na „Balans boja“ u odeljku Kalibracija, nova funkcija koristi prednju okrenutu kameru iPhone-a kako bi se podudarala sa bojom prikazanom naApple TV-u sa standardnim specifikacijama kinematografske industrije.

- Marketing -

Sa ovim podacima, Apple TV kreira video izlaz kako bi isporučio preciznije boje i poboljšan kontrast bez potrebe za podešavanjem televizijskih postavki. Balans boja je dostupan na svim Apple TV modelima koji pokreću TVOS, a može se koristiti i sa TVOS 14.5 i iOS 14.5. Imajte u vidu da ne radi kada je omogućen Dolby Vision, a potreban je iPhone sa Face ID-om.

Ispravka tvOS 14.5 dodaje podršku za najnovije PlayStation 5 DualSense i Xbox Series X kontrolere, koji se mogu koristiti za igranje igara iz TVOS App Store i Apple Arcade.

Ostale nove funkcije uključuju opcije brzine okvira od 29,97Hz i 59,94Hz umesto 30Hz/60Hz, opcionalnu funkciju pristupačnosti „Siri“ koja se može omogućiti, a koja preslikava funkciju Type to Siri na iOS uređajima, novu opciju za izbor „Ostalih bežičnih zvučnika“ kao podrazumevanog audio izlaza.

Ažuriranjem TVOS-a, Apple će početi da primenjuje svoja nova pravila o transparentnosti praćenja aplikacija, a od programera se sada traži i korisnička dozvola za pristup njihovom identifikatoru oglašavanja (poznatom kao IDFA) za praćenje aktivnosti korisnika preko aplikacija i veb lokacija u svrhe prilagođavanja oglasa.

- Marketing -

Kada aplikacija želi da pristupi identifikatoru za oglašavanje osobe na TVOS-u, korisnici će imati upit sa opcijama „Dozvoli praćenje“ ili „Pitajte aplikaciju da ne prati“. Izborom opcije „Ask App Not to Track“ sprečiće se da aplikacija pristupi IDFA korisniku, a programeri će takođe morati da poštuju željene opcije praćenja korisnika i uzdrže se od korišćenja drugih invazivnih metoda praćenja preko aplikacija.

Uz ažuriranje, kupci u Austriji, Irskoj i na Novom Zelandu takođe će moći da koriste daljinski upravljač Siri svojim glasom zahvaljujući ovom update-u.

Glavno ažuriranje TVOS-a 14 objavljeno u septembru donelo je proširenu Picture in Picture podršku, novu HomeKit integraciju sa HomeKit Secure Video kamerama, podršku za više Apple Arcade profila i još mnogo toga…

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.