Apple proizvodi će dominirati mini LED segmentom u narednim godinama

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 64 pregleda
2 min. čitanja

Apple je naporno radio u poslednjih nekoliko godina na primeni mini LED tehnologije na svojim proizvodima.

- Humanitarna inicijativa -

Nakon dugog iščekivanja, kompanija je konačno predstavila novu tehnologiju ekrana sa iPad Pro. Novi ekran nudi veću efikasnost i svetlije boje od uobičajenih LCD-a. Prema navodima Display Supply Chain Consultants (DSCC), Apple bi mogao postati dominantna kompanija kada je u pitanju mini LED tehnologija u narednim godinama.

- Marketing -

Po svemu sudeći, isporuka displeja koji koriste Mini LED tehnologiju će premašiti 40 miliona jedinica do 2026. godine.

- Marketing -

Očigledno, zahvaljujući Apple-ovom iPad Pro-u koji koristi mini LED tehnologiju, prosečna tromesečna isporuka mini LED displeja će dostići 1 milion jedinica u 2021. Prema izveštaju, količina bi takođe mogla dostići znatne količine kasnije ove godine. Najnovije istraživanje industrije pokazuje da će Apple Mini LED proizvodi, u stvari, dominirati tržištem u narednih nekoliko godina.

IŠtaviše, istraživači očekuju da će se cena Mini LED pozadinskog osvetljenja znatno smanjiti u narednih nekoliko godina. Očekuje

se da će Apple dovesti kineske dobavljače u ovom kvartalu, tako da bi tehnologija mogla postati znatno jeftinija sa više ponuda.

DSSC dalje navodi da sa nižim troškovima proizvodnje i daljom vertikalnom integracijom, cena mini LED-a više neće biti „van domašaja“. Stoga, Apple može da poveća ovu tehnologiju na više proizvoda umesto da je čuva za premium uređaje. Sada je veliko pitanje da li će se i druge kompanije pridružiti ovom trendu ili ne, piše Gizchina.

- Marketing -

Vredi napomenuti da su mini-LED ekrani početni korak ka mikro-LED displejima. Apple radi na mikro-LED tehnologiji, ali mini LED je za sada na prvom mestu. Mikro-LED tehnologija je slična OLED-u sa samoemitujućim pikselima od kojih svaki može biti nezavisno osvetljen. To je tehnologija koja ima potencijal da zameni OLED u budućnosti.

Nažalost, još uvek nema naznaka uređaja sa ovom tehnologijom ali pričekaćemo, nije problem.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.