Apple procenjuje kineskog proizvođača ekrana CSOT za potencijalne OLED narudžbine

Avatar
67 pregleda
2 min. čitanja

Kineski proizvođač ekrana CSOT navodno procenjuje svoje proizvodne linije u pokušaju da Apple-u isporuči iPhone OLED panele. CSOT je navodno formirao tim za procenu prikladnosti svojih proizvodnih linija za OLED ekrane za Apple. Prema The Elec -u, CSOT i Apple su nedavno pregledali OLED panel koji proizvodi njihova T4 fabrika u Wuhanu u Kini.

- Humanitarna inicijativa -

Postrojenje T4, koje može napraviti Gen 6 fleksibilne OLED panele, dizajnirano je za smeštaj u tri proizvodne faze koje mogu osigurati ukupno 45.000 podloga mesečno. Dve od tih faza su trenutno aktivne. Izvori su za The Elec rekli da ako OLED paneli budu zadovoljili Apple-ove standarde, CSOT planira investirati u demo liniju kako bi napravio više. Kada proceni prenos te linije, verovatno će razmišljati da li da pokuša da napravi OLED panele za iPhone ili da napravi još jednu liniju za procenu.

- Marketing -

CSOT je ranije isporučio Samsung OLED panele za svoje Galaxy M modele 2021. godine. U 2022. planira proizvodnju OLED panela za Samsung Galaxy A73. Put do ulaska u Appleov lanac nabavke neće biti lak za CSOT. Najveći kineski proizvođač ekrana, BOE, borio se da ispuni Apple-ove zahteve za kvalitetom tokom procesa evaluacije. Iako je BOE na kraju dobio ugovor sa Appleom, to nije bio jednostavan proces.

- Marketing -

Elec napominje da je „malo verovatno“ da će Apple odlučiti da uključi CSOT u svoj lanac nabavke jer BOE već može proizvoditi panele sa istim specifikacijama. Osim toga, Apple bi mogao koristiti BOE kao tačku poluge da natera Samsung Display i LG ekran da snize cene. Procenjuje se da će proizvodne mogućnosti BOE dostići 144.000 mesečno do kraja 2022. To je trostruko više od maksimalnog kapaciteta CSOT-ove fabrike. CSOT nije prva kompanija koja je prošla kroz Appleov proces evaluacije. Godine 2021., kineski proizvođač ekrana Visionox takođe je prošao procenu, ali na kraju nije uspeo dobiti narudžbine OLED panela.

Za buduća dešavanja iz sveta Apple-a nas zapratite na portalu iStyler.net kao i na community.istyler.net ili na društvenim mrežama FacebookInstagramtwitter kao i na youtube kanalu.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Podeli naslov