Tap to Pay

Šta je Apple Tap to Pay i kako ga koristiti na iPhone

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 90 pregleda
3 min. čitanja

Apple je tiho predstavio novu funkciju pod nazivom Tap to Pay na iPhone-u.

- Humanitarna inicijativa -

Ova usluga omogućava kompatibilnim iPhone uređajima da prihvataju plaćanja putem Apple Pay-a, beskontaktnim kreditnim i debitnim karticama i drugim digitalnim novčanigima. Najbolja činjenica koja prati ovu novu mogućnost jeste ta što za implementaciju ove funkcije na Vašem iPhone-u – nije neophodan dodatni hardver.

- Marketing -

Evo svega što treba da znate o Tap to Pay-u

- Marketing -

Šta je Tap to Pay?

Tap to Pay

U februaru 2022, Apple je najavio uvođenje Tap to Pay-a na iPhone mobilne uredjaje.

Ova usluga U suštini vam omogućava da koristite iPhone kao terminal za plaćanje. Veruje se da je Appleova akvizicija startap kompanije Mobeevave osnova ove tehnologije. Ova funkcija podržava plaćanja sa Apple Pay-a, beskontaktnim kreditnim i debitnim karticama kao i drugim digitalnim novčanicimau.

Kako funkcioniše Tap to Pay na iPhone-u?


Za sada je usluga ograničena na preduzeća i trgovce koji žele da prihvate beskontaktno plaćanje putem podržanih iOS aplikacija koristeći iPhone XS ili noviji. Prilikom plaćanja, trgovac će od vas tražiti da držite svoj iPhone ili Apple Watch, beskontaktnu kreditnu ili debitnu karticu ili drugi digitalni novčanik u blizini iPhone-a trgovca, a zatim će plaćanje biti bezbedno završeno pomoću NFC tehnologije.

Drugim rečima, prema Apple-u, sve što će trgovcima trebati u budućnosti su njihovi iPhone uređaji da bi prihvatili i obradili plaćanja.

- Marketing -

Koja preduzeća podržavaju plaćanje dodirom na iPhone-u?


Stripe je najavio da će to biti prva platforma za plaćanje koja će ponuditi „Tap to Pay on iPhone“ svojim poslovnim korisnicima, uključujući Shopifi Point of Sale aplikaciju, u proleće 2022. Klo Apple navodi, dodatne platforme i aplikacije za plaćanje uslediće kasnije tokom godine. Apple Stores u SAD će takođe predstaviti ovu funkciju 2022. godine.

Kada će Tap to Pai na iPhone-u biti dostupan?
Ova funkcija će biti lansirana u SAD kasnije 2022. Čini se da je ekskluzivna za SAD u trenutku lansiranja, a da nijedna druga država nije najavljena.

Koji modeli iPhone-a podržavaju Tap to Pay?


Iako Tap to Pay još uvek nije spreman za korišćenje – API za podršku je dostupan u iOS 15.4 beta 2, potencijalno omogućavajući funkciju na iPhone XS i novijim modelima.

Postoje stariji iPhone-ovi sa NFC-om – ali, za sada, modeli iPhone-a 6, 7 i 8 nisu na listi kompatibilnih sa ovom uslugom.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.