Apple Pay Later vam pozajmljuje novac za kupovinu

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 36 pregleda
3 min. čitanja

Funkcionalnost pod nazivom Apple Pay Later je prvi put najavljena pre skoro godinu dana i omogućava razbijanje plaćanja preko Apple Pay sistema na rate

- Humanitarna inicijativa -

Kako bi pridobili svoje korisnike da više koriste Apple Pay sistem, kompanija iz Kupertina je konačno predstavila svoju Apple Pay Later uslugu kojom će vam pozajmljivati novac za kupovinu uređaja i plaćanje na rate bez kamate.

- Marketing -

Apple je prvi put pomenuo ovu uslugu 2021. godine, a zvanično je najavljena na globalnoj konferenciji za programere u junu 2022. Međutim, suočila se sa nekoliko kašnjenja, pošto je iOS 16 počeo da se pojavljuje prošlog septembra. Apple sada “poziva odabrane korisnike da isprobaju test verziju Apple Pay Later”. Apple kaže i da će usluga biti dostupna svima “u narednim mesecima”.

- Marketing -

Oni koji sada mogu da koriste Apple Pay Later mogu se prijaviti za zajmove u iznosu od 50 do 1000 dolara — ali pozajmljeni novac će moći da troše samo kod trgovaca (online ili u radnjama) koji prihvataju Apple Pay.

Otplate računa će biti podeljena na četiri rate, a korisnici će imati šest nedelja da otplate ceo iznos bez kamate, a Apple navodi da se plaćanja moraju izvršiti debitnom karticom.

Kada korisnici pokrenu pozajmicu, Apple vrši inicijalnu proveru kredita pre nego što napravi ponudu. Na uređaju korisnika se pojavljuje ekran koji prikazuje plan plaćanja. Pored toga, u aplikaciji Wallet postoji ekran na kome korisnici mogu da prate stanje svojih pozajmica i buduća plaćanja u kalendaru.

Apple Pay Later se nadograđuje na Apple postojeći odnos sa Mastercard i Goldman Sachs. Nova usluga je “omogućena kroz Mastercard Installments program”, za koji Apple kaže da omogućava da usluga odmah funkcioniše radi sa trgovcima koji već prihvataju Apple Pay. “Goldman Sachs je izdavač Mastercard akreditiva za plaćanje koji se koristi za dovršavanje Apple Pay kasnijih kupovina”, kaže Apple.

- Marketing -

Uz to, Apple je osnovao posebnu firmu za finansiranje kasnijih Apple Pay zajmova – nešto što ranije nije radio sa Apple karticom ili Apple Pay uslugom. Ova firma će ove jeseni početi da izveštava o kreditima američkim kreditnim biroima.

Kako je usvajanje pametnih telefona u poslednje vreme donekle usporeno, Apple je proveo nekoliko godina granajući se izvan profita zasnovanog na prodaji hardvera, diverzifikujući se u okviru širokog spektra usluga kao što su striming zabava, rezervne kopije u oblaku, fitnes i finansijska produkcija.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.