Apple pay: Kako aktivirati uslugu ako Vaša banka ne podržava ovu uslugu

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 514 pregleda
7 min. čitanja

Apple pay usluga je već neko vreme podržana i dostupna u Srbiji. Međutim, ono sa čime se brojni korisnici Apple uredjaja susreću jeste problem što ne omogućavaju sve Banke u Srbiji plaćanje putem ovog servisa.

- Humanitarna inicijativa -

Trenutno, banke koje posluju u Republici Srbiji, a koje su svojim korisnicima omogućili korišćenje ove usluge su:

- Marketing -
  • Banka Intesa
  • OTP banka
  • ProCredit Bank
  • Raiffeisen Bank

Za sada, nema naznaka da će druge poslovne banke svojim korisnicima omogućiti ovaj servis. iStyler je pokušao da ovihdana od banaka koje za sada nisu uvele ovaj servis, dobije informaciju da li i kada njihovi korisnici mogu očekivati Apple pay, i od većine banaka smo dobili odgovor da za sada ne planiraju uvodjenje ovog servisa, jer su korisnicima već omogućile elektronsko bankarstvo putem sopstvenih mobilnih aplikacija ili da „kontinuirano rade na svim aspektima povećanja zadovoljstva klijenata koje uključuje i unapredjenje postojećih i uvodjenje novih usluga“. Zvuci birokratski, zar ne?

- Marketing -
iRacun

Ukoliko ste korisnik Banke koja za sada ne omogućava Apple pay, a ne želite da čekate beskonačno kako bi se nešto od gore navedenog ostvarilo, uslugu možete koristiti ukoliko otvorite iRačun Raiffeisen banke.

Šta je iRačun?

iRačun, Raiffeisen bank

iRačun Raiffeisen banke je potpuno besplatan online dinarski tekući račun, koji se otvara potpuno online u nekoliko koraka i koji se u potpunosti može koristiti u domaćem i međunarodnom platnom prometu kao i račun otvoren redovnim putem u ekspozituri banke.

Ono što je karakteristično za ovaj račun jeste da Je on, kako kažu u Raiffeisen banci, potpuno besplatan, ne postoje mesečni troškovi održavanja istog, kao ni godišnji troškovi članarina za Visa ili Dina karticu, koje se u digitalnom obliku dobijaju uz ovaj račun.

Visa digitalna debitna kartica za plaćanja u zemlji i inostranstvu

Uz digitalne kartice možete da koristite svoj iRačun odmah nakon otvaranja! Aktivirajte ih u okviru „Moja mBanka“aplikacije za mobilno bankarstvo Raiffeisen banke i koristite uz Vaše mobilne novčanike.

- Marketing -

Izdavanje i korišćenje digitalnih debitnih kartica je bez naknade. Za online plaćanja u zemlji, možete da koristite i Dina digitalnu debitnu karticu.

iRacun

Plaćajte putem mobilnog telefona

Plaćajte na prodajnim mestima pomoću IPS QR koda NBS, mobilnih novčanika – Apple pay, Rai Pay ili Garmin pay.

Pored pogodnosti plaćanja pomoću digitalnih novčanika od kojih nam je svakako Apple Wallet zanimljiv, uslugom Apple pay, banka navodi da je korisnicima ovih računa omoguceno podizanje gotovine sa iRačuna na brojnim višenamenskim bankomatima, uz Visa digitalnu karticu preko mobilnog novčanika ili uslugom „Mobilni Keš“ iz moja mBanka aplikacije.

Procedura dodavanja digitalne Visa kartice iRačuna Raiffeisen banke je potpuno ista kao i standardna procedura dodavanja bilo koje druge podržane kartice u Wallet. Više o ovome možete pronaći na našem portalu u tekstu o Apple pay usluzi.

Uz iRačun dobijate digitalne Visa i Dina debitne kartice na osnovu kojih možete odmah raspolagati novcem.

Aktivacija digitalnih kartica, kao i sve informacije neophodne za njihovo korišćenje nalaze se u Moja mBanka aplikaciji za mobilno bankarstvo u pregledu kartica.

Vašom Visa digitalnom debitnom karticom možete:

  • Plaćati na prodajnim mestima putem mobilnih novčanika (Apple pay, Ray Pay, Garmin pay),
  • Obavljati online plaćanje na internet prodavnicama (podaci sa kartice su u Moja mBanka aplikaciji)
  • Podizati gotovinu na višenamenskim bankomataima putem mobilnih novčanika (Apple pay, Ray Pay, Garmin pay), uz PIN koji Vam stiže na kućnu adresu, u roku od 5-7 dana nakon otvaranja iRačuna.

Vašom Dina digitalnom debitnom karticom možete:

  • Obavljati online plaćanje na domaćim internet prodavnicama (podaci sa kartice su u Moja mBanka aplikaciji).

Za iRačun možete da aplicirate ako ste punoletni građanin Republike Srbije (rezident) pod uslovom da nemate vec otvoren dinarski tekući račun u Raiffeisen banci ili ste ga imali ranije ali je ugašen pre više od 6 meseci. Takođe, možete da aplicirate ako imate u korišćenju neki drugi proizvod banke.

Opštim uslovima poslovanja za pružanje platnih usluga fizičkim licimaOpštim uslovima poslovanja za izdavanje debitnih kartica fizičkim licima date su sve karakteristike vezane za iRačun i debitne kartice koje se izdaju uz račun sa kojima klijent može da se upozna pre apliciranja za ovaj proizvod.

Banka učestvuje u sistemu obaveznog osiguranja depozita uspostavljenog u Republici Srbiji. Brošuru o osiguranju depozita možete preuzeti ovde.

Otvaranje računa za samo 15 minuta uz kratku video identifikaciju sa agentom Banke

Ukoliko želite da se identifikujete ličnom kartom, potrebno je da pripremite i službenu ispravu koja sadrži adresu prebivališta (očitanu ličnu kartu, saobraćajnu dozvolu ili rešenje o utvrđivanju poreza na imovinu) ili račun za telefon, električnu energiju ili komunalne usluge koji glasi na Vaše ime.

Za potrebe prijave, biće Vam neophodan broj mobilnog telefona u bilo kojoj nacionalnoj mreži. Ovaj broj telefona će se koristiti prilikom validacije i elektronskog potpisa za koji nije potreban kvalifikovani sertifikat.

Takodje, biće Vam neophodan i uređaj sa kamerom. Računar ili telefon koji ima kameru sa zvukom je potreban za kratak video razgovor sa agentom banke prilikom identifikacije. U svakom trenutku apliciranje možete da nastavite narednih 7 dana, i na drugom uređaju, a svi uneti podaci ostaju sačuvani.

Ukoliko Vaša Banka ne namerava uskoro da omogući Apple pay, ovo je sigurni smo jedno od dobrih rešenja koje će Vam omogućiti da koristite jedan od najsavremenijih načina za beskontaktno elektronsko plaćanje, koristeći Vaš iPhone ili Apple Watch uređaj.

Vaša mišljenja su uvek dobrodošla. Podelite ih sa nama u komentarima na tekst, putem naše Facebook stranice ili u Facebook grupi naših partnera Apple Srbija.

Apple Srbija | Facebook Group
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.