Apple ne planira povećanje proizvodnje iPhone-a

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 73 pregleda
2 min. čitanja

Kompanija Epl (Apple) će zadržati proizvodnju svojih mobilnih telefona „ajfon“ (iPhone) na istom nivou, iako situacija tržištu postaje sve teža. U svojim planovima, kompanija navodi kako će ove godine proizvesti oko 220 miliona tih telefona.

- Humanitarna inicijativa -

Tržišne prognoze su se prethodno kretale oko 240 miliona novih ajfona, jer se na jesen očekuje veliko ažuriranje softvera koji koriste ti telefoni.

- Marketing -

Ipak, industrija mobilnih telefona ove godine je loše startovala, a prvobitne procene proizvodnje budućih modela kasnije su smanjene. Najgora inflacija u poslednjih nekoliko decenija, rat u Ukrajini i teškoće u lancu snabdevanja, kako se dodaje, svakako će uticati na prodaju mobilnih telefona tokom 2022. godine.

- Marketing -

Analitičari inače porcenjuju da će se isporuka mobilnih telefona tokom ove godine smanjiti za dva odsto. Epl je već saopštio da će problemi u vezi sa snabdevanjem uticati na smanjenje prodaje od četiri do osam miljardi dolara u drugom tromesečju ove godine.

Razlog su uglavnom blokade zbog korona virusa u Kini i Indiji, gde se proizvode ajfoni.Kako se naglašava, industrija tehnologije u svetu sprema se za pad kupovne moći potrošača, zbog rasta cene energenata, kao i sredstava za proizvodnju.

U prvom godišnjem kvartalu na globalnom tržištu, isporuke mobilnih telefona opale su za 11 odsto.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.