Wireless charging

Apple nagoveštava obrnuto bežično punjenje preko ekrana iPhone-a

Avatar
50 pregleda
3 min. čitanja

Sve današnje implementacije sistema za obrnuto bežično punjenje zahtevaju da telefon postavite licem nadole, potencijalno rizikujući da izgrebete ekran. Apple inženjeri bi to mogli da promene budućim iPhone-om. Iako iPhone-i trenutne generacije ne podržavaju obrnuto bežično punjenje, patent koji je nedavno pripisan gigantu iz Cupertina, opisuje indukcioni sistem pomoću kojeg možete bežično puniti druge uređaje tako što ćete ih staviti na ekran svog iPhone-a, umesto na poleđinu.

- Humanitarna inicijativa -

Patent za „Bežično punjenje kroz ekran“ čini da uređaj prikazuje vašu podlogu za bežično punjenje tako da bi svaki sekundarni uređaj koji postavite na njega automatski počeo da se puni. Ovo može biti vaša futrola za AirPods, Apple Watch ili drugi telefon. Dokument glasi:

- Marketing -

Lični elektronski uređaj (npr. tablet računar) može biti konfigurisan da bežično puni dodatnu opremu (npr. olovku) preko ekrana uređaja“, navodi se. „Najmanje deo ekrana može biti pristupačan da bi se olakšalo gledanje ekrana.

- Marketing -

(Takva) konfiguracija može uključivati tablet računar ili pametni telefon koji je konfigurisan da omogući bežično punjenje olovke ili drugog pribora na prednjoj strani ličnog elektronskog uređaja“, nastavlja prijava patenta, „npr. lični elektronski uređaj.”

Patentni dokument takođe opisuje kako se višestruki indukcioni kalemovi za punjenje mogu postaviti ispod okvira MacBook-a sa obe strane trackpad-a kako bi se olakšalo bežično punjenje više uređaja istovremeno. Zavojnice se takođe mogu postaviti između spoljašnje školjke i ekrana MacBook-a, omogućavajući notebook-u da služi kao podloga za bežično punjenje kada je zatvorena.

Applereversewirelesscharging.jpg

Koncept se takođe može proširiti na iPad koji može bežično da puni Apple Pencil ako ga ostavite na ekranu tableta. Ovo bi bilo korisno i prirodnije.

Imajte na umu da ceo ekran ili kućište ne služe kao podloga za punjenje u svim ovim jedinstvenim implementacijama bežičnog i obrnutog bežičnog punjenja. Kao i trenutni bežični punjači, samo određeni region direktno iznad indukcionog kalema bi bežično punio uređaje. Ovo je jedno od ograničenja koje Apple tek treba da zaobiđe. Iako je ideja opisana u patentu korisna i izvodljiva, odobrenje patenta nije garancija da će Apple implementirati tehnologiju.

- Marketing -

Kaže se i da je za patent zaslužno osam pronalazača, od kojih je jedan Zaki Musaui, koji je ranije bio zaslužan za patentiranje tehnologije koja sprečava da bežično punjenje ometa CarKey.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov