Problem sa Apple Music servisom

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 14 pregleda
2 min. čitanja

Čini se da Apple Music izaziva ozbiljnu zabrinutost u pogledu privatnosti za neke korisnike, pri kojima se više žalbi na Reddit-u o spiskovima numera drugih ljudi nasumično pojavljuje u njihovim muzičkim bibliotekama u aplikaciji Music.

- Humanitarna inicijativa -

Redditor adh1003, koji je kontaktirao MacRumors o ovom pitanju, sastavio je nekoliko izveštaja korisnika koji su se žalili na pojavu čudnih spiskova pesama u aplikaciji koje ne prepoznaju. Nakon toga i mi smo pronašli još postova na Reddit-u od korisnika koji prijavljuju isto ponašanje.

- Marketing -
Music list
Macrumors

U nekim slučajevima, nepoznati spiskovi numera su objedinjeni sa postojećim spiskovima numera korisnika. U drugim slučajevima, spiskovi numera korisnika su nestali/zamenjeni nepoznatim.

- Marketing -

Neki korisnici su izrazili zabrinutost da su njihovi Apple nalozi hakovani, ali verovatniji uzrok problema je nepoznat problem sa Appleovim iCloud serverom. Deaktivacija sinhronizacije, a zatim ponovno sinhronizovanje iCloud-a za aplikaciju Music (Settings -> Apple ID -> iCloud -> Show All) uspelo je nekolicini korisnika da reši ovaj problem, ali ne svima.

Na osnovu izveštaja, pojava neprepoznatljivih spiskova numera dešava se samo u aplikaciji Music za iPhone, a aplikacija Music za macOS je ostala van dometa ovog problema. Izveštaji korisnika u vezi sa ovim problemom datiraju od sredine februara, što ukazuje da bi problem mogao da bude povezan sa objavljivanjem iOS-a 16.3.1, koji je uključivao ispravku za iCloud podešavanja.

Neki korisnici su kontaktirali Apple podršku za rešavanje ovog problema ali nijedan od njih nije prijavio uspešno rešenje problema. Kontaktirali smo Apple u vezi sa problemom i ažuriraćemo ovaj članak ako saznamo više informacija.

Ovo pitanje podseća na još jedan iCloud bag koji se dogodio prošle godine u kojem su neki korisnici prijavili video zapise i slike stranaca koji su se pojavljivali u njihovim foto bibliotekama.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.