Apple slavi 100 miliona pesama na Apple Music-u

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 38 pregleda
3 min. čitanja
Foto: Apple

Apple je danas proslavio dostizanje broja od 100 miliona pesama na Apple Music-u i prokomentarisao dve oblasti u kojima radi na poboljšanju usluge.

- Humanitarna inicijativa -

Osvrćući se na rast muzike na Appleovim platformama u saopštenju za javnost, globalna šefica uredništva Apple Music-a Rejčel Njumen danas je rekla:

- Marketing -

Sto miliona pesama.

Dvadeset jednu godinu od pronalaska iTunesa i debija originalnog iPoda, prešli smo sa 1000 pesama u džepu na 100.000.000 to na Apple Music-u. To je fenomenalan rast po bilo kojoj metrici. Cela istorija, sadašnjost i budućnost muzike su vam na dohvat ruke ili glasovne komande.
Više muzike nego što možete da slušate u životu, ili nekoliko života. Više muzike nego bilo koja druga platforma. Jednostavno najveća kolekcija muzike, u bilo kom formatu, ikada.

Sto miliona pesama — to je broj numera koji će nastaviti da raste i eksponencijalno se množi. Ali to je više od broja, koji predstavlja nešto mnogo značajnije — tektonski zaokret u poslovanju muzičkog stvaralašte i distribucije u poslednje dve decenije.

Ona je dodala da je uspon Apple Music-a pomogao demokratizaciji muzičke industrije u celini usred velike ekspanzije sadržaja:

- Marketing -

Šezdesetih godina prošlog veka svake godine je izlazilo samo 5.000 novih albuma. Danas, bilo gde u svetu, u 167 zemalja i regiona na Apple Music-u, svaki umetnik bilo kog opisa može da napiše i snimi pesmu i objavi je na globalnom nivou. Svakog dana preko 20.000 pevača i tekstopisaca isporučuje nove pesme Apple Music-u — pesme koje naš katalog čine još boljim nego što je bio dan ranije. Sto miliona pesama je dokaz demokratskijeg prostora, gde svako, čak i novi umetnik koji pravi muziku iz svoje spavaće sobe, može da ima sledeći veliki hit.

Gledajući ka budućnosti, Njumen je istakao dve oblasti fokusa za unapređenje Apple Music-a u budućnosti.

U saopštenju se takođe ističe da Apple Music nastoji da pruži više konteksta za muziku na platformi, kao što je putem Apple Music Today:

Takođe znamo da je važnije nego ikad da uzdižemo glasove umetnika i pružamo im mogućnosti da ispričaju sopstvene priče i kontekstualizuju svoju muziku. Više nije dovoljno samo povezati umetnike i obožavaoce, već i učiniti te veze dubljim i sadržajnijim. I samo jedan od mnogih načina na koji pomažemo da se obezbedi kontekst je kroz novu seriju Apple Music Today, gde ćemo svakog dana birati novu pesmu i uranjati u njenu istoriju, jer znamo da svaka od 100 miliona pesama u našem katalogu ima svoju priču.

Nakon dodavanja Spatial Audio i Lossless Audio 2021. godine, Apple Music je ove godine stekao DJ Mixes u Spatial Audio-u, koncertnim livestreamovima, sortiranju plejlista i omiljenim izvođačima, kao i ekskluzivnim izdanjima uživo i naslovnim stranama sa : “ Apple Music Sessions. Očekuje se da će do kraja 2022. godine objaviti potpuno novu aplikaciju pod nazivom „Apple Classical“ specijalno za klasičnu muziku.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.