audioXpress

Apple Music besprekoran striming u celom katalogu bez dodatnih troškova

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 114 pregleda
2 min. čitanja
Foto: AudioXpress

Apple Music je zvanično saopštio da donosi opcije kvaliteta muzike bez gubitaka u ceo svoj katalog bez dodatnih troškova, počev od juna. Apple kaže da će kvalitet bez gubitaka biti dostupan za više od 75 miliona numera u Apple Music biblioteci.

- Humanitarna inicijativa -

Pokreće se i podrška za prostornu audio muziku sa pesmama autora u Dolby Atmosu. Korisnici će moći da slušaju odabrane albume sa impresivnim 3D zvučnim efektom na AirPods– u , AirPods Pro, AirPods Max i Beats slušalicama sa H1 ili W1 čipom. Apple kaže da će hiljade pesama Dolbija Atmosa ići uživo u junu.

- Marketing -

Apple kaže da će dodavati nove Dolby Atmos numere ‘konstantno’ i sa novim dodacima sa posebnim plejlistama.

- Marketing -

Trenutno, ‘Spatial Audio’ zahteva ili AirPods Pro ili AirPods Max. Apple kaže da će Dolby Atmos numere strimovati na bilo koje AirPods ili Beats slušalice sa W1/H1 čipom. Moraćemo morati da sačekamo i vidimo koliko je dobar 3D efekat na sve različite tipove slušalica.

Kao što se vidi na snimku ekrana iznad, albumi koji podržavaju prostorni zvuk biće označeni novim Dolby Atmos logotipom. Zvuk bez gubitaka koristi ALAC format. Opciju slušanja bez gubitaka kvaliteta, možete izabrati tako što ćete ići na Settings -> Music -> Audio Quality i izabrati stavku Lossless ili Hi-Resolution Lossless.

Formati bez gubitaka troše znatno veći propusni opseg za strimovanje. Takođe je trenutno nejasno da li su airPods sami dovoljno dobri da čuju razliku u kvalitetu zvuka. Možda će biti potrebne profesionalnije i specijalističkije žičane slušalice za istinski užitak; U najmanju ruku, Hi-Res Lossless će zahtevati spoljni DAC.

Apple Music će u junu lansirati nove funkcije bez gubitaka kvaliteta zvuka i 3D efekat zvuka, verovatno uz objavljivanje iOS-a 14.6.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.