Apple je vodeći po isporuci tableta, HP vodi na Chromebook tržištu

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 38 pregleda
1 min. čitanja

Globalna potražnja za tablet i Chromebook uređajima je zabeležila veliki rast tokom prvog tromesečja ove godine, prema navodima istraživačke kompanije International Data Corporation (IDC).

- Humanitarna inicijativa -

Tableti su ostvarili rast od 55,2% na godišnjem nivou (39,9 miliona uređaja) kada je u pitanju isporuka, dok je isporuka Chromebook uređaja zabeležila povećanje od čak 357,1 procenat (13 miliona). IDC ističe da ovakav rast na tržištu tablet uređaja nije viđen od 2013. godine.

- Marketing -

Kada su u pitanju pojedinačni rezultati, Apple nastavlja da dominira u kategoriji tableta sa isporučenih 12,7 miliona i tržišnim učešćem od 31,7 procenata. Na drugom mestu se nalazi Samsung, sa osam miliona isporučenih tableta i učešćem na tržištu od 20 procenata. Slede Lenovo, Amazon i Huawei.

- Marketing -

Kada su u pitanju Chromebookovi, HP je isporučio 4,4 miliona uređaja i tokom prvog tromesečja je imao tržišno učešće od 33,5 procenata. Drugo mesto pripada kompaniji Lenovo, sa ukupno isporukom od 3,3 miliona Chromebookova i 35,6% tržišnim učešćem. Acer se nalazi na trećem mestu, dok su Dell i Samsung četvrti i peti po isporuci.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.