Apple je testirao i odbio senzor otiska prsta u ekranu za iPhone

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 59 pregleda
1 min. čitanja

Touch ID je Apple-ova varijanta senzora otiska prsta, koja je i dalje prisutna na nekim kompanijinim uređajima (iPad). Ali na iPhone-ima se može naći samo na SE (2020) modelu. Uprkos nekim glasinama, čitač otiska prsta se neće vratiti na glavnu iPhone liniju, prema navodima Marka Gurmana iz Bloomberga.

- Humanitarna inicijativa -

Apple je, prema navodima, testirao displeje koji imaju ugrađeni čitač otiska prsta, ali Gurman smatra da ovo neće bit pravac u kojem kompanija iz Kupertina planira da ide.

- Marketing -

Umesto toga, Face ID će biti ugrađen u displeje budućih premijum iPhone modela, kao što je iPhone 14. Jeftiniji modeli će zadržati sistem skeniranja lica, sa senzorom smeštenim u izrez. Sve ovo je, naravno, namenjeno budućim modelima, jer iPhone 13 serija koja stiže u septembru neće implementirati veći redizajn.

- Marketing -

Ranije se pominjao iPhone SE za 2022. godinu sa 5G konekcijom, sa istim dizajnom kao kod iPhone 8 modela, koji će uključivati 4.7-inčni LCD i možda senzor otiska prsta/taster za paljennje u donjem delu telefona. Međutim, Gurman smatra da će umesto toga novi SE imati klasični Face ID senzor (onaj ispod ekrana će biti rezervisan za premijum modele).

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.