Apple je poboljšao kvalitet zvuka poziva na AirPods Pro, AirPods 3

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 77 pregleda
2 min. čitanja

Apple-ov AirPods Pro je dobio poboljšanje kvaliteta zvuka govora 2021. godine kada je lansirana treća generacija AirPods-a, navodi se u novom izveštaju.

- Humanitarna inicijativa -

U najavi AirPods 3 ukazuje se na to da nove Bluetooth slušalice podržavaju AAC-ELD, „superiorni govorni kodek koji nudi full HD kvalitet glasa“. Prema rečima programera, ažuriranje kodeka je takođe dostupno na AirPods Pro.

- Marketing -

AAC-ELD, ili napredno nisko kašnjenje sa poboljšanim audio kodekom, je varijanta AAC standarda koji se koristi na većini servisa za striming. Međutim, on takođe uključuje bolji kvalitet zvuka i kašnjenje za govornu komunikaciju, napisao je programer Marko Fajfer u postu za Medium.

- Marketing -

Iako je Apple rekao da je AirPods 3 dobio AAC-ELD kodek, Fajfer je uspeo da potvrdi da je kompanija takođe dodala novi Bluetooth profil na AirPods Pro.

Rezultat bi trebalo da bude poboljšan kvalitet zvuka kada korisnici koriste poziv. To je zato što se AirPods automatski prebacuju na dvosmerni profil kada primaju poziv, što obično dovodi do pogoršanja kvaliteta zvuka.

Moguće je da je kodek AAC-ELD dodat starijim modelima AirPods-a, ali je Fajfer mogao da potvrdi podršku profila samo na AirPods Pro-u.

Fajfer je primetio da je novi profil poboljšanje, ali ne i savršen. Urođena ograničenja Bluetooth brzine prenosa podataka i dalje izazivaju probleme kada se koristi dvosmerni audio profil.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.