Apple je dao Zoom-u pristup posebnom API za korišćenje iPad kamere tokom multitaskinga

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 53 pregleda
2 min. čitanja

Zoom, konferencijeka platforma koju su milioni koristili tokom globalne zdravstvene krize, dobio je pristup posebnom iPadOS API-ju koji omogućava aplikaciji da koristi iPad kameru dok je aplikacija u režimu multitaskinga sa deljenom prikazom.

- Humanitarna inicijativa -

Na ovaj slučaj posebnog tretmana prvi je skrenuo pažnju programer aplikacije Jeremi Provost, koji u postu na blogu objašnjava da Zoom koristi poseban API koji omogućava aplikaciji da nastavi da koristi i pristupa kameri iPad-a,‌ dok se aplikacija koristi u deljenom rezimu prikaza.

- Marketing -

Aplikacija Zoom je sada u mogućnosti to da koristi, zahvaljujući „ovlašćenju“, koje programerima daje mogućnost da izvrše određena funkcionalna prilazođavanja API-ja. Kao što primećuje Provost, Apple javno dokumentuje sposobnost programera da se prijave za korišćenje nekoliko različitih prava, poput onih koja se odnose na HomeKit i još mnogo toga. Međutim, specijalni API koji je dodeljen Zoom-u, ne nudi se drugim programerima Apple, priznaje sama kompanija.

- Marketing -

Na forumu za programere Zoom-a, član administratorskog borda platforme za video konferencije, ranije je u februaru potvrdio da Zoom ima pristup ovom API.

Iz očiglednih razloga, ova sposobnost je korisna kada korisnici možda žele da se pozivaju i koriste zasebnu aplikaciju tokom trajanja video konferencije. Bez ovog posebnog API-ja, ako korisnik stavi aplikaciju za video konferencije u režim podeljenog prikaza, video poziv će potamneti jer aplikacija ne može da pristupi kameri iPad-a‌ prilikom multitaskinga.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči:
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.