Apple ipak neće predstaviti ovaj proizvod ove godine

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 53 pregleda
1 min. čitanja

Portal Bloomberg objavio je da je kompanija Apple, nažalost, odustala od lansiranja dugoočekivanog AR/MR (augmented reality/ mixed reality) “hedseta” u 2022. godini. Predstavljanje slušalica verovatno će biti odloženo za 2023. godinu.

- Humanitarna inicijativa -

Problem pregrevanje zbog 2 procesora?

Prema pisanju portala MacRummors, AR/MR hedset je trebalo da bude predstavljen 2021. godine, a 2022. je trebalo da bude lansiran i, potom, isporučivan u serijama. Međutim, nekoliko dana nakon Ming-Chi Kuo-ove “napomene za investitore”, glasine govore da se Apple-ovi planovi neće realizovati. Kuo je ranije obavestio da će moćni AR/MR hedset sadržati 2 procesora i čip od 4 i 5 nanometara. Tvrdio je čak i to da hedset ima računarsku snagu MacBook Pro-a.

- Marketing -

Bloomberg komentariše potencijalne razloge zbog kojih bi predstavljanje hedseta moglo biti odloženo. Glavni je taj što je hedset previše moćan. 2 procesorska čipa se, verovatno, previše pregrevaju. Ako će slušalice sadržati M1 Pro čip, trebaće im odgovarajući termički procesi kako bi ostale stabilne, a to predstavlja veliki izazov.

- Marketing -

Apple se, verovatno, bori da pomenute izazove savlada. Postoje izveštaji da je kompanija tražila od dobavljača da nove slušalice budu dostupne do kraja 2022. godine. Osim toga, Apple planira da predstavi čitav niz aplikacija za AR/MR slušalice.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči:
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.