Apple ima osam telefona među 10 najprodavanijih prošle godine

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 12 pregleda
2 min. čitanja

Da je iPhone popularan među korisnicima, dokazuju najnoviji podaci Counterpoint Researcha, koji navode da Apple drži veliku većinu na listi Top 10 najprodavanijih telefona u 2022. godini.

- Humanitarna inicijativa -

Counterpoint Research je objavio listu Top 10 najprodavanijih telefona u 2022. godini, kojom uverljivo dominira – Apple. Konkretnije, iPhone je na toj listi zauzeo čak osam mesta, a ostala dva drže Samsungovi najjeftiniji modeli, Galaxy A13 i Galaxy A03.

- Marketing -

Naime, na prvom mestu se našao iPhone 13 s procenjenih pet procenata ukupne prodaje telefona širom sveta i 28 odsto ukupne iPhone prodaje. Pored toga , iz Counterpoint Researcha navode da je taj telefon bio najprodavaniji u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kini, Nemačkoj i Francuskoj između septembra 2021. i avgusta 2022. godine.

- Marketing -

Na drugom mestu je iPhone 13 Pro Max sa 2,8 odsto učešća u ukupnoj globalnoj prodaji telefona, a sa 1,7 procenata ga sledi iPhone 14 Pro Max.

„Prodaju iPhonea 14 Pro Max telefona, predvodili su rani kupci (early adopters) i oni koji su se nadogradili na višu verziju iPhonea. Velika poboljšanja u iPhone 14 Pro seriji, poput Dynamic Islanda i bržeg procesora, čine je privlačnijom jer je osnovni model gotovo identičan onom iz prethodne godine“, napominju iz Counterpoint Researcha.

Na četvrtom mestu sa 1,6 procenata učešća, našao se Galaxy A13, Samsungov telefon nižeg ranga, koji je popularan među kupcima prvenstveno zbog cene i lake dostupnosti. Peto mesto zauzeo je iPhone 13 Pro, nakon kojeg slede iPhone 12, iPhone 14, iPhone 14 Pro i iPhone SE 2022. Listu top 10 najprodavanijih telefona, zaključuje Galaxy A03.

Ukupnoj prodaji iPhonea uveliko doprinose pripadnici Generacije Z. Kao što je nedavno objavljeno 34 odsto svih korisnika iPhonea u SAD-u pripada „zoomerima“. Sličan je trend primetan i u drugim delovima sveta, uključujući i Evropu.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.