Apple event: Uživo – predstavljanje iPhone 15

10 min. čitanja

20:20 – iPhone će biti dostupan 22.septembra. U pretprodaji od 15.septembra

20:17 – Korišćenje USB3 kabla omogućava neverovatno brze brzine prenosa, uključujući velike ProRAW fotografije ili ProRes video zapise na Mac. Momentalno prenosite 48MP ProRaw na Mac prilikom preuzimanja fotografija. Ili snimite ProRes video direktno na spoljnu disk jedinicu za skladištenje.

20:16 – Kreirali smo inovativni dizajn tetraprizma, sa svetlošću koja se reflektuje četiri puta kroz strukturu, omogućavajući svetlosti da duže putuje u manjem dizajnu. Dovoljno razdvajanja između sočiva i foto senzora. OIS i 3D modul za pomeranje senzora u tri pravca, prvi za pametni telefon. Bolja stabilizacija sa do 10.000 mikroadustmenta u sekundi.

20:15 – Koristeći dodatnu veličinu većeg iPhone-a za uvođenje 5x optičkog zuma na 120mm. 25% veći senzor iz 14 Pro Max. f/2.8 aperture.

20:12 – Portreti sledeće generacije sa fokusom i dubinskom kontrolom.

20:10 – Nova ažuriranja kamere, sa „ekvivalentom od 7 sočiva kamere u džepu“. Naprednija glavna kamera od 48MP, sa većim senzorom od iPhone-a 15. Smanjuje baklju sočiva novim premazom, bolje performanse slabog svetla za portrete i noćni režim. Kada koristite sve piksele senzora kvad piksela, glavna kamera može da zabeleži neverovatan detalj. Pored 48MP ProRaw. Plus podrazumevana super visoka rezolucija za 24MP spajanje najboljeg slabog svetla i detalja zajedno.

20:09 – Konzolne igre kao što je Resident Evil 4 mogu se igrati na iPhone-u.

20:08 – Novi USB kontroler i USB 3 podrška, brzine do 10Gbps, pomoću USB 3 kabla, to je 20x brže od USB 2, sa mnogo većim brzinama prenosa.

20:07 – Ogroman napredak u performansama, sa performansama sledećeg nivoa zahvaljujući novom A17 Pro čipu. Prvi 3 nanometarski čip u industriji.

20:07 – Stiže još jedna promena dizajna… prsten/tihi prekidač je nestao, zamenjen sa „Dugme za radnju“

20:03 – Titanijum je neverovatno jak i izdržljiv, dok omogućava lakši dizajn u poređenju sa nerđajućim čelikom. Oblaže aluminijumsku strukturu. Koristi novi termomehanički proces koji spaja ova dva proizvoda sa velikom snagom. Sinergistička svojstva kombinuju aluminijum i titanijum, sa smanjenjem težine i rasipanjem toplote. Svaki materijal koji odaberemo za iPhone se pedantno razmatra.

20:02 – Najteži materijali na bazi stakla u industriji. Keramički štit prednji deo koji je dostupan samo na iPhone-u. 6,1″ i 6,1″ na 15 Pro i 15 Pro Max.

20:01 – Novi iPhone 15 Pro… napravljen od Titanijuma! Novi Titanijumski dizajn je najbolji materijal koji smo koristili u iPhone kućištu. Jači je i izdržljivi, a ipak lakši. Oni su najbolji Pro modeli ikada izdati od Apple-a. Nove konturisane ivice, sa najtanjim granicama ikada na ajfonu. Dimenzije smanjene bez uticaja na veličinu ekrana. iPhone 15 Pro je zadovoljstvo držati u ruci.

20:00 – Još nismo završili, kaže Tim! Naši Pro modeli predstavljaju najbolje od Apple inovacija. Pro sledeće generacije gura dalje na načine na koje samo Apple može. iPhone 15 i 15 Plus takođe podržava Qi 2 bežično punjenje. iPhone 15 startuje od 799 dolara za 128GB, a iPhone 15 Plus od 899 dolara za 128GB.

19:51 – USB-C je postao univerzalno prihvaćen standard. USB C dolazi na iPhone 15. Punjenje, podaci, audio i video zapisi. Isti kabl može da puni Mac, iPad, iPhone, pa čak i AirPods Pro 2nd Generation, koji je sada ažuriran novim USB C konektorom. Podržava MagSafe i MagSafe dodatnu opremu, sa novim opcijama koje eliminišu kožne i nove FineWoven dodatke sa manjim emisijama ugljenika.

19:50 – Ponekad poziv ne može da prođe jer si van mreže. Hitni SOS i Find My via Satellite stižu u još zemalja. Vanredni SOS je namenjen vanrednim situacijama. Ali pomoć na putu preko satelita dolazi, što vam omogućava da se povežete sa provajderom pomoći pored puta.

19:49 – Kvalitet zvuka za pozive je ažuriran, sa naprednijim modelom mašinskog učenja koji daje prioritet vašem glasu. Izaberite Glasovnu izolaciju da biste došli jasno i glasno. „To je osobina koju možete da koristite svaki dan.“

19:47 – Ultra Wideband se ažurira, pošto iPhone ima novi čip druge generacije kao novi Watch. Može da se poveže sa drugim uređajima sa čipom od do 3x što dalje. Nova ispravka za precizno pronalaženje, omogućava vam da pronađete prijatelje. „Možete biti vođeni pravo do njih, sa uputstvima i daljinom.“

19:46 – iPhone 15 ima celodnevno trajanje baterije. iPhone 15 Plus takođe ima veću i trajniju bateriju.

19:45 – A16 Bionic, prvi put lansiran na iPhone 14 Pro, napaja iPhone 15.

19:44 – Noćni režim je takođe poboljšan, a pametni HDR vam omogućava da uhvatite nebo i subjekat istovremeno.

19:42 – Postoji novi režim portreta sledeće generacije. Postoji novi fokus i dubinska kontrola, što vam omogućava da prebacite fokus sa jedne osobe na drugu nakon fotografisanja.Više ne postoji potreban režim portreta, automatski se otkriva kada je osoba u kadru, što vam omogućava da se prebacite na uspravni režim nakon slikanja. Radi i sa kućnim ljubimcima.

19:41 – Novi sistem kamera, sa kamerom od 48MP stiže na iPhone 15

19:40 – 75% reciklirani aluminijum u ograđenom prostoru, 100% reciklirani kobalt u bateriji, i 100% reciklirana bakarna folija u glavnoj logičkoj tabli i MagSafe punjaču.

19:37 – IPhone 15 je ovde, sa potpuno novim „predivnim“ dizajnom. Napred, imamo Dinamično ostrvo. Roze, Žuta, Zelena, Plava, Crna. Optimizovan prilagođeni proces dvostruke jonske razmene za ovaj novi materijal, i ispoliran nano-kristalnim česticama. Urezano sa teksturiranim mat finišom. Ima Keramički štit na prednjoj strani.

19:36 – Novi iPhone izgleda dolazi u slavnoj svetlo roze boji. Takođe, žuta, plava, zelena, crna…

19:35 – Prelazimo na iPhone

19:31 – Noćni režim se sada automatski uključuje u mraku zahvaljujući senzoru ambijentalne svetlosti.

19:29 – Sada prelazimo na Apple Watch Ultra.

19:28 – Koža je popularan materijal za dodatnu opremu, ali ima visok ugljenični otisak posebno u Apple-ovom obimu. Apple od danas više neće koristiti kožu za nove Apple proizvode.

19:27 – Postoji novi carbon Neutral logo za kutiju.

19:26 – Pakovanje serije 9 je na bazi 100% vlakana i kompaktnije. Apple će i u procesu distribucije voditi računa o očuvanju životne sredine.

19:25 – Sva Eplova proizvodnja se sada napaja 100% čistom strujom.

19:23 – Apple watch baterije koriste 100% reciklirani kobalt-

19:23 – Apple plan 2030 je plan da kompanije bude potpuno ugljenično neutralana širom svog poslovanja, kako bi se ugljenični otisak svih Apple proizvoda spustio na 0 do 2030.godine.

19:16 – Apple watch Serija 9 dolazi u novom roze aluminijumskom kućište.

19:12 – Pomoću WatchOS-a 10 možete da koristite NameDrop da biste delili kontakt informacije sa Apple Watch-om druge osobe.

19:11 – Siri zahtevi se obrađuju na Oblaku, što ih čini bržim i sigurnijim. Uobičajeni zahtevi kao što je početak treninga ne moraju da idu u oblak. Siri takođe može da pristupi zdravstvenim podacima. „Kako sam spavao sinoć?“ Zdravstveni upiti Siri biće dostupni kasnije ove godine na engleskom i mandarinskom jeziku, a stižu i drugi jezici.

19:09 – Izgleda da novi sat može da detektuje dodirivanje prstiju zajedno, The Vision Pro, kao novi kontrolni mehanizam. Apple Watch Serija 9 ima novi S9 SiP čip. 60% više tranzistora i 30% brže od Serije 8. S9 ima četvorojezgarni nervni motor za 2x brže procese. 18-časovno celodnevno trajanje baterije.

19:08 – Da počnemo sa Apple Watch-om.

19:06 – Citirajući MKBHD i Tomov vodič hvaleći 15-inčni MacBook Air. „To je najbolja i najsposobnija postava u istoriji ličnog računara.“

19:05

„Pričaćemo više o onome što sledi pored ovih proizvoda, ali prvo bih želeo da obezbedim nekoliko ispravki, počevši od Mac-a.“
Tim Kuk

19:04 – Letimo kroz Epl park, pridružujemo se Timu Kuku na travi.

19:02 – Uvodni sport je u toku:

19:00 – Najava je pokrenuta. Uživajte u trenutno najgledanijem programu na svetu. Ceo svet je u Apple campusu.

18:58 – Apple event samo što nije počeo. Vlada ogromno interesovanje.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.
Ostavi komentar