Apple drugi u Evropi za 2021. godinu

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 78 pregleda
2 min. čitanja

Apple zadržava svoj udeo na tržištu iPhone-a u Evropi pošto je trenutni vrhunski brend, Samsung opao, a novopridošli Realme se po prvi put probio u prvih pet.

- Humanitarna inicijativa -

Tehnološki gigant iz Cupertina držao je 23% udela na evropskom tržištu tokom 2021. godine, prema novim podacima Strategi Analitics-a.

- Marketing -

Apple-ov iPhone je zabeležio rast od 11% u odnosu na prethodnu godinu, što je omogućilo da njegov tržišni udeo ostane relativno stabilan u odnosu na prethodnu godinu.

- Marketing -

Samsung, trenutno lider na tržištu u Evropi, zadržao je prvo mesto sa 29% tržišta. Međutim, Samsung je u 2021. pao za 1% u odnosu na godinu unazad – jedini brend pametnih telefona u prvih pet koji je zabeležio usporavanje rasta.

Xiaomi je došao na treće mesto sa 20% tržišnog udela i rastom od 33% u odnosu na prethodnu godinu. Oppo je bio četvrti sa 5% tržišnog udela i 77%. Indijski proizvođač Realme se po prvi put probio među prvih pet sa neverovatnih 548% rasta, iako je držao samo 3% udela na tržištu do kraja 2021.

Celokupno tržište pametnih telefona u Evropi poraslo je 3% u odnosu na prethodnu godinu u 2021, pokazuje Strategy Analitics.

iPhone 13 PRO

Apple više ne izveštava o pojedinačnim isporukama proizvoda, pa su ovakvi izveštaji zasnovani na procenama. Međutim, Apple je prijavio rekordan decembarski prihod od 71,6 milijardi dolara koji potiče od popularnog iPhone, uglavnom zahvaljujući uspehu iPhone 13 i iPhone 13 Pro modela.

- Marketing -
Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.