Apple događaj 8. marta, nove glasine o iMac Pro-u, univerzalna kontrola naspram Sidecar i još mnogo toga

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 64 pregleda
6 min. čitanja

Stvari definitivno počinju da se zagrevaju dok idemo ka Appleovom prvom medijskom događaju 2022. i izgleda da sada možda imamo datum! Trebalo bi da dobijemo nekoliko predstavljanja proizvoda na događaju, ali još mnogo toga dolazi kasnije tokom godine.

- Humanitarna inicijativa -

Takođe smo ove nedelje pobliže pogledali novu funkciju Universal Control koja je trenutno u beta verziji, upoređujući je sa postojećom funkcijom Sidecar koja vam omogućava da proširite radnu površinu vašeg Mac-a na iPad u blizini.

- Marketing -

Novi jeftini iPhone SE 5G i iPad Air dolaze na virtuelnom događaju zakazanom za 8. mart

Apple planira da predstavi ažuriranu verziju iPhone SE sa 5G i novi iPad Air na događaju koji će se održati u martu, izveštava Mark Gurman iz Bloomberga. Rečeno je da Apple cilja na utorak, 8. mart za iPhone SE događaj.

- Marketing -
Foto: Macrumors

Najmanje jedan novi Mac sa čipovima koje je dizajnirao Apple mogao bi biti predstavljen na događaju, a prethodne glasine su sugerisale da bi to mogao biti Mac mini. iOS 15.4 takođe može biti vezan za martovski događaj i nove uređaje, tako da možemo očekivati lansiranje ažuriranja u prvoj polovini marta.

Mini-LED iMac Pro će biti lansiran sredinom 2022. godine, ne očekuje se na prolećnom događaju

Foto: Macrumors

Priča se da Apple radi na zameni za 27-inčni iMac koji pokreću M1 Pro i M1 Max čipovi, a moguće je da će imati iMac Pro brend.

Konsultant za industriju displeja Ros Jang je ove nedelje rekao da više ne očekuje da će Apple izbaciti iMac Pro na proleće i da sada veruje da je verovatnije lansiranje u avgustu ili septembru. Trenutni 27-inčni iMac zasnovan na Intel-u objavljen je u avgustu 2020.

Očekuje se da će novi iMac Pro imati sličan dizajn kao iMac od 24 inča, ProMotion ekran i još mnogo toga.

- Marketing -

Univerzalna kontrola

Mac računari i iPad-ovi uključuju podršku za dve odvojene funkcije pod nazivom Sidecar i Universal Control koje omogućavaju da se uređaji koriste zajedno, ali na različite načine, o čemu smo nedavno pisali na iStyler-u.

Redizajnirani iMac Pro, novi AirPods Pro i još mnogo toga koje se očekuje ove godine

Pored redizajniranog iMac Pro-a, Apple takođe planira da lansira nove AirPods Pro i nekoliko drugih proizvoda ove godine, kao što je Bloombergov Mark Gurman naveo u svom najnovijem biltenu.

Foto: Macrumors

Tri nove iOS funkcije koje se očekuju za iPhone kasnije ove godine

Apple je konačno omogućio Universal Control u macOS 12.3 i iPadOS 15.4 beta verzijama koje su pokrenute prošle nedelje, ali još uvek postoje najmanje tri druge funkcije koje se očekuju da će biti dodate budućim verzijama iOS-a kasnije ove godine, uključujući podršku za vozačke dozvole u aplikaciji Wallet.

Vozačke dozvole u Apple novčaniku

Sastavili smo listu od tri nove funkcije koje su planirane za buduće verzije iOS-a, zajedno sa nekoliko funkcija koje će biti proširene kasnije ove godine.

Foto: Macrumors

Vozačke dozvole u aplikaciji Wallet

Počevši od „rane 2022.“, stanovnici odabranih američkih država moći će da dodaju svoju vozačku dozvolu ili identifikacioni dokument u aplikaciju Wallet na iPhone-u i Apple Watch-u, pružajući zgodan i beskontaktni način za prikazivanje dokaza identiteta ili starosti.

Prošle godine, Apple je najavio da će Arizona i Džordžija biti među prvim državama koje će podržati ovu funkciju i rekao je da će je slediti , Ajova, Kentaki, Merilend, Oklahoma i Juta. Druge države kao što su Kolorado, Delaver, Florida i Luizijana već nude svoje aplikacije za digitalni ID i mogle bi da rade sa Apple-om na integraciji aplikacije Wallet.

Square-Like plaćanja

Foto: Macrumors

Bloombergov Mark Gurman je nedavno izvestio da Apple radi na novoj funkciji koja će iPhone pretvoriti u terminal za plaćanje bez ikakvog dodatnog hardvera kao što je popularni Square Reader. Ova funkcija bi omogućila iPhone-u da prihvati plaćanja kada se drugi iPhone ili kreditna kartica dodirne na poleđini uređaja.

Apple Music Classical

Prošle godine, Apple je objavio da je kupio servis za striming klasične muzike Primephonic. Kao deo najave, Apple je rekao da planira da lansira namensku aplikaciju za klasičnu muziku 2022. koja kombinuje najbolje karakteristike Primephonic-a sa dodatnim funkcijama i prednostima. Aplikacija će biti dostupna pretplatnicima Apple Music-a „kasnije ove godine“.

Foto: Macrumors

Nije jasno da li će aplikacija Apple Music Classical biti dostupna pretplatnicima Apple Music-a bez dodatnih troškova ili će se dodatno naplaćivati, pojedinačno ili u okviru Apple music pretplate, odnosno kao deo Apple one plana.

iStyler partner | Facebook grupa Apple Srbija

Praticemo i dalje sve najave vezane za predstojeći Apple događaj. Vaši komentari su dobrodošli, zato nam pišite u komentarima na tekst, putem naših kanala na društvenim mreža Facebook i Twitter, kao i u Facebook grupi naših partnera Apple Srbija.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.