Apple će početi da prikazuje mnogo više reklama u svojim aplikacijama

Apple trenutno prikazuje reklame u App Store, News i Stocks aplikacijama kao i na svojoj TV+ platformi

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 68 pregleda
1 min. čitanja

Plan je da se takozvane first party aplikacije, one koje svi imaju na Apple uređajima obogate aplikacijama. Pravi primer je predlog da se dodatne reklame ubace u Apple Maps kada ukucate neku pretragu.

- Humanitarna inicijativa -

Apple trenutno prikazuje reklame u App Store, News i Stocks aplikacijama kao i na svojoj TV+ platformi, ali bi to uskoro moglo da se promeni, doduše ne na način koji će se svideti korisnicima Apple uređaja.

- Marketing -

Razvojni timovi mogu da plate Apple da se njihove aplikacije prikazuju kao promovisane u određenim rezultatima pretrage u App Store. Sa druge strane reklame u News i Stocks aplikacijama se prikazuju kao baneri na sajtovima, piše Bloomberg.

- Marketing -

Apple je u iOS 14.5 predstavio App Tracking Transparency (ATT) opciju koja omogućava napredne opcije za oglašavanje kod developera. ATT takođe omogućava korisnicima da isključe alate za praćenje koje developeri koriste da prikazuju ciljane reklame.

Prema izveštaju Financial Times početkom ove godine, ATT je koštao društvene mreže i njihove platforme za oglašavanje skoro 10 milijardi dolara. Prema istraživanjima koje je objavila Omdia, Apple prihod je porastao na 3,7 milijardi dolara u 2021. godini.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.