Šta se dešava kada se igre uklone iz Apple arcade

Apple je nedavno objavio listu od 15 igara koje će uskoro biti uklonjene iz Apple Arcade-a

Marko
Marko - Urednik 141 pregleda
2 min. čitanja

Apple je objavio novi dokument podrške koji pojašnjava šta se dešava kada se igre uklone iz Apple Arcade pretplatničkog servisa.

- Humanitarna inicijativa -

Apple je saopštio da korisnici koji preuzmu igru pre nego što ona bude uklonjena iz Apple Arcade programa, mogu da nastave da igraju igru „najmanje dve nedelje posle“. Korisnici koji žele da instaliraju Apple Arcade igru koja se više ne može igrati dobiće poruku „Više nije dostupno“.

- Marketing -

Apple kaže da nakon što je igra uklonjena iz Apple Arcade-a, developer igre bi mogao da izabere opciju da igru objavi na App Store-u i učini je dostupnom za sve korisnike. Apple navodi da se verzija App Store igre može razlikovati od verzije koja je ponuđena na Apple Arcade- u. Na primer, iako Apple Arcade igre ne smeju da nude kupovinu u aplikaciji ili prikazuju oglase, ova ograničenja se ne odnose na igre dostupne svim korisnicima App Store prodavnice.

- Marketing -
Apple Arcade

Ako razvojni programer igre odabere da dozvoli korisnicima da instaliraju igru kroz AppStore u verziji App Store igre, korisnici mogu da nastave da igraju tamo gde su stali i u Apple Arcade verziji. U suprotnom, korisnici moraju ponovo da započnu igru.

Apple je nedavno objavio listu od 15 igara koje će uskoro biti uklonjene iz Apple Arcade-a. Iz dobro obaveštenih izvora saznajemo da kada je objavljen Apple Arcade servis, Apple je potpisao trogodišnje ugovore sa brojnim programerima, a neki od tih ugovora se očigledno bliže isteku i ne obnavljaju se, zbog čega će neke igre biti uklonjene.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Marko
Autor: Marko Urednik
Prati:
Malo je reći veliki zaljubljenik u tehnologiju. Apple je njegov stil. Autor i voditelj emisije "Monitoring" na Apple Srbija Podcast-u.