Jedna od najpopularnijih mobilnih igara se konačno vraća na iPhone?

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 25 pregleda
2 min. čitanja

Najava Tima Svinija mogla bi da sugeriše da su se Epic Games i Apple konačno dogovorili.

- Humanitarna inicijativa -

Da li će s novom godinom doći i do promena u odnosu između Applea i Epic Gamesa? Ako je verovati tvitu koji je objavio osnivač i izvršni direktor Epic Gamesa, upravo bi se to moglo dogoditi.

Naime, poslednjeg dana 2022. godine Tim Svini je na Twitteru objavio: „Sledeće godine na iOS-u!“

To je odmah njegove pratioce podstaklo na raspravu o tome što je Svini tačno mislio i da li će se Fortnite ponovno vratiti na iPhone.

- Marketing -

Podsetimo, nakon što je 2020. Epic Games u Fortnite ugradio mogućnost kupovine dodataka kojim se zaobilazio App Store i Appleov sistem naplaćivanja, iz američke kompanije su reagovali i izbacili Fortnite iz popularne trgovine aplikacijama, a Epic Gamesu blokirali nalog. To je započelo pravni spor kojim se Epic Games žalio na nepravednu praksu Applea kojom prisiljava developere i izdavače aplikacija da sve transakcije vrše kroz Apple sistem plaćanja i naplaćuje visoke naknade.

- Marketing -

Sudski spor je izazvao veliku pažnju, a zaključak je da Apple mora da omogući i alternativne načine plaćanja u aplikacijama koje se nalaze u App Storeu.

Svinijeva najava mogla bi da sugeriše da su se Epic Games i Apple konačno dogovorili. Ako se ove godine Fortnite vrati u App Store, to bi zaista mogla biti velika vest za milione igrača širom sveta, ali i za sam Apple, koji bi ponovno mogao da počne da zarađuje od preuzimanja aplikacija i plaćanja u njima.

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.