android ios

Android korisnici u rekordnom broju prelaze na iPhone – evo zbog čega

Apple Srbija
Apple Srbija - Urednički tim 25 pregleda
2 min. čitanja

Priča Android vs Apple uvek će biti aktuelna, a najnovije brojke otkrivaju da će jedna strana biti mnogo zadovoljnija ove godine.

- Humanitarna inicijativa -

Prema najnovijem izveštaju koji stiže od strane Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), u poslednjih 12 meseci Apple je pridobio više korisnika sa Android platforme nego u bilo kojem drugom trenutku u poslednjih pet godina. CIRP je otkrio da je od marta 2022. godine pa do marta 2023. godine 15% kupaca iPhonea navelo da su prešli sa Android telefona.

- Marketing -

Ovo je još jedan dokaz da Apple svakim danom postaje sve popularniji u odnosu na Android. Poznati portal TechRadar otkriva pet mogućih razloga zašto je to tako. Pa pogledajmo koji su to razlozi.

- Marketing -

1. Duža softverska podrška
TechRadar navodi da je besprekorna softverska podrška za iPhone jedna od glavnih prednosti u odnosu na Android uređaje. Apple obično daje softversku podršku za iPhone pet ili šest godina, a sva ažuriranja su redovna. Android telefoni, s druge strane, nisu toliko dugo podržani, iako Samsung u poslednje vreme beleži veliki napredak na tom polju.

2. iPhone nudi bolju vrednost tokom preprodaje
iPhonei su definitno pametnije ulaganje za one koji stalno menjaju telefone jer dugo zadržavaju pristojnu vrednost. Cena Android telefona drastično opada tokom godina nakon predstavljanja.

3. iPhone nudi iMessage
Iz TechRadara navode da razlozi za iMessage idu dalje od jednostavne razmene poruka, ali navode da je teško sa sigurnošću reći šta je to.

4. iPhone je popularniji među mladima
Ovo je zaista nepobitna činjenica, a nedavno je jedno istraživanje ukazalo na apsolutnu dominaciju iPhonea među mladima.

- Marketing -

5. iPhone ima bolji izbor aplikacija
Ovde se ne misli na broj aplikacija, već na njihov kvalitet. TechRadar ističe da su dva razloga za to. Prvi je da programeri aplikacija obično zarađuju više novca putem iOS-a, pa daju prioritet App Storeu odnosu na Play Store. Drugi je da App Store nudi veći izbor profesionalnih aplikacija za kreativnost itd.

Šta vi mislite? Da li se slažete s ovim razlozima?

Da li Vam je sadržaj bio koristan?
DaNe
Ključne reči: , ,
Podeli naslov
Apple Srbija
Autor: Apple Srbija Urednički tim
Prati:
Urednički tim Apple Srbija mreže.